Jump to content

Oduzimanje prava na stanovanje s djetetom

Misericordia
 Dijeli

Preporučene objave

Koliko je moguće da sud prihvati prijedlog CZSS-a da se roditelju oduzme pravo stanovanja s djetetom, a da prethodno nije bila izrečena ijedna blaža mjera u smislu nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi?

Drugo pitanje - kako je moguće da se posebna skrbnica djeteta iz Centra za posebno skrbništvo (imenovana od strane Suda) prikloni mjeri predloženoj od strane CZSS, a da prethodno uopće nije razgovarala s roditeljem kojem se predlaže oduzeti pravo stanovanja s djetetom?

Dijeli na drugim stranicama

o čemu se ovdje točno radi?

je l u pitanju mišljenje i prijedlog stručnog tima czss u postupku razvoda braka?

ukoliko je gornje, utoliko je moguće.

je l u pitanju mišljenje i prijedlog stručnog tima czss u postupku izmjene ranije donesene mjere/presude s kojim će roditeljem dijete živjeti?

ukoliko je gornje, utoliko je moguće.

je l u pitanju nešto treće? ukoliko je, što?

vezano na posebnu skrbnicu, moguće je i ako je to napismeno dostavila sudu moguće je da se uopće ne pojavi na ročištu.

moguće je i da sud ne prihvati mišljenje i prijedlog stručnog tima czss.

prije 18 sati , Misericordia je napisao:

Koliko je moguće da sud prihvati prijedlog CZSS-a da se roditelju oduzme pravo stanovanja s djetetom, a da prethodno nije bila izrečena ijedna blaža mjera u smislu nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi?

Prije svega, napisali ste vrlo malo informacija za konkretniji odgovor.

Odgovor na ovo pitanje je da moguće je.

prije 18 sati , Misericordia je napisao:

Drugo pitanje - kako je moguće da se posebna skrbnica djeteta iz Centra za posebno skrbništvo (imenovana od strane Suda) prikloni mjeri predloženoj od strane CZSS, a da prethodno uopće nije razgovarala s roditeljem kojem se predlaže oduzeti pravo stanovanja s djetetom?

Na ovo pitanje odgovaram protupitanjem, zašto bi uopće posebna skrbnica razgovarala sa bilo kojim roditeljem ako znamo da je njezin zadatak ispitati volju i mišljenje djeteta? Po meni bi pravo pitanje bilo zašto se posebna skrbnica priklonila mišljenju centra, a da nije obavila razgovor sa djetetom, ako se tako nešto desilo!?

prije 4 sati , Gringo je napisao:

zašto se posebna skrbnica priklonila mišljenju centra, a da nije obavila razgovor sa djetetom

ukoliko je u pitanju dijete niske kronološke dobi odnosno starije dijete s kojim iz zdravstvenih razloga nije moguće obaviti razgovor utoliko posebna skrbnica niti ne razgovara s djetetom.

uređeno: od Ancica

U rješenju kojim je imenovana posebna skrbnica piše da je dužna, prema potrebi, obaviti razgovore s roditeljima djeteta i sa drugim osobama koja su djetetu bliska.

Da znam , 'po potrebi'. Ali nije baš da je oduzimanje prava na stanovanje šala. Nije nas kontaktirala. Obavila je samo razgovor sa djetetom, kćeri, koja ima 17 i pol godina.

Centar mi želi oduzeti pravo na stanovanje s kćeri i povjeriti je na skrb majci njezinog 20-godišnjeg dečka.  I koja je btw poznata policiji zbog prijava obiteljskog nasilja otprije nekoliko godina. Muž joj je prijetio da će ju baciti kroz prozor. Ah i da, muž je poznat policiji zbog droge. 

Prethodno nismo bili pod nikakvim nadzorom Centra.

Kćer je nazvala Hrabri telefon. Nagovorio ju je dečko, očito traumatiziran iskustvima u svojoj disfunkcionalnoj obitelji (svoje nesređene emocije je očito projicirao na nas). Kći je Hrabrom telefonu prijavila emocionalno zlostavljanje u obitelji. Hrabri telefon po defaultu obavijestio Centar. Djelatnica Centra pronašla kćer na društvenim mrežama i počela joj slati poruke. Navabila nju i dečka na razgovor u kafić kod policijske postaje. Zatim je nagovorila da ode s njom u policiju prijaviti obiteljsko nasilje. Zatim ih je oboje posjela u službeni auto i odvela kod dečka doma. Mene i muža nitko nije obavijestio. Još uvijek se borimo vratiti je. Pokrenuli smo postupak ovrhe u svibnju. Ništa ne pomaže.

ODO je odbacilo kaznene prijave protiv mene i supruga (za zlostavljanje djeteta). Rješenje o odbačaju pravomoćno.

Iako su kaznene prijave odbačene, Centar i dalje traži od suda da mi se oduzme pravo stanovanja s kćeri i da se svakodnevna skrb o njoj povjeri majci njezinog 20-godišnjeg dečka.

Eto, ukratko.

Još par detalja:

Kad smo pokrenuli ovrhu, Centar i posebna skrbnica su se očitovali sudu kako nema zapreka da se dijete vrati kući. Htjeli su 'nasapunati' sutkinju da odmah odbaci prijedlog kao nedopušten.

Desetak dana nakon toga podnose prijedlog da mi se oduzme pravo stanovanja s kćeri i da se svakodnevna skrb o njoj povjeri majci njezinog dečka. Glavni argument: postoji osnovana sumnja da je dijete zlostavljano u obitelji i da bi njezinim povratkom u obitelj njezin život i zdravlje bili ugroženi.

Otprilike dva mjeseca nakon toga, ODO odbacuje kaznene prijave za zlostavljanje djeteta.

Posebna skrbnica se očituje sudu i izražava slaganje sa mjerom predloženom od Centra. Iako je znala da su kaznene prijave odbačene. I iako samnom uopće nije razgovarala. Niti je obišla naš stan. Ništa. Od suda traži da se kćeri prizna postupovna sposobnost. Naglašava sutkinji kako je ona 'skoro pa punoljetna'. Žele ju gurnuti pred sutkinju da kaže sama 'ja želim živjeti kod dečka'. 

Dvadeset dana nakon pravomoćnosti odluke ODO-a o odbačaju kaznene prijave, Centar OPET podnosi prijedlog sudu da mi se oduzme pravo stanovanja s kćeri i da se svakodnevna skrb o njoj povjeri majci njezinog dečka.

Ne bis in idem - ? Who cares.

Kći stanuje u obitelji svojeg dečka skoro godinu dana bez ikakvog rješenja. Kad sam pitala Centar na temelju kojeg rješenja mi kći tamo živi, pravnica mi je odgovorila: mi smo dali prijedlog sudu. Time je njezino stanovanje tamo 'legalno'. 

Eh da - Centar me kazneno prijavio jer dečkovoj majci ne uplaćujem alimentaciju. To tumače kao 'zanemarivanje djeteta'. 

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija