Jump to content

Susjeda tuži zbog međe nakon uredne legalizacije


rosarosa

Preporučene objave

Poštovani, molimo savjet:

Radi se o sljedećem: naime, u našoj općini se oformljava nova katastarska cjelina i svi vlasnici čestica su dobili pozive da se izjasne slažu li se s postojećim stanjem/dokumentacijom. Tu smo saznali da se žena koja se vlasnica jednog dijela susjedne zapuštene parcele ( na kojoj nitko ne živi desetljećima ) ne slaže se sa stanjem u katastru.

Smatra da smo joj  zidom svoje ograde ušli  jednim dijelom u njenu parcelu. Ne znamo na temelju čega je došla na tu ideju. U zapisu iz katastra stoji da "stranka traži vraćanje u prvobitno stanje". Na mjerenje će, navodno o državnom trošku , prema riječima djelatnika katastra, izaći geodet. A ta gospođa se upućuje da "označi sporno mjesto". To znači da bi mi nju morali pustiti u vlastito dvorište?

Ono što je važno za napomenuti: naša kuća i dvorište, dakle cijeli posjed ima urednu dokumentaciju, provedena je legalizacija koja je 2016.godine i zaključena, plaćena su sva davanja. Pri toj legalizaciji, uz kompletnu dokumentaciju su na jednoj listi kao sastavni dio postupka legalizacije i potpisi svih susjeda i vlasnika susjednih parcela koji su se složili sa stanjem, osim potpisa navedene gospođe. Na mjestu njenog potpisa stoji (to je upisano od strane firme koja nam je radila legalizaciju) "stranka se nije odazvala, povratnica u prilogu". Dakle, neodazivanjem se valjda smatra da se slaže/nema interesa u tom procesu naše legalizacije. Inače, gospođa živi cca 200 km dalje od nas.

Što nam je činiti? Može li se naknadno strana koja se oglušila na poziv geodeta javiti i zapravo dovesti u pitanje pravovaljanost legalizacije?

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija