Jump to content

Ugovor o radu na neodređeno uz probni rok 6 mjeseci


tiho385

Preporučene objave

Na radnom mjestu u xy d.o.o. sam zaposlen prvim ugovorom na neodređeno uz probni rad 6mj. 07.01. o.g. kao "Voditelj inozemne nabave" za xxxx bruto novaca primanja.

Dolaskom pandemije i padom poslovanja(globalno)  sa 01.04.  mi je kao uvjet zadržavanja posla telefonski ponuđen novi ugovor na neodređeno uz probni rad od 6 mj. za radno mjesto "Voditelj inozemne nabave i prodaje robe" za 50% manja bruto primanja....naravno da sam prihvatio ponudu i potpisao jer je zvučala bolje nego odlazak na burzu uz nemogućnost neimanja naknade sa iste..jer znamo da radim na neodređeno uz probni rok 6 mj. te mi poslodavac u bilo kojem momentu može otkazati takvu vrstu ugovora....

Sutra 01.10. je zadnji dan mog probnog roka po ugovoru od 01.04. o.g.

Moje pitanje glasi kako se zakonski sad gleda na ovu situaciju pošto su potpisana dva ugovora u istom xy d.o.o. na neodređeno uz probni rad na 6mj. u posljednjih 9 kalendarskih mjeseci uz djelomično izmjenjen drugi ugovor o radu tj.radnom mjestu u ugovoru o radu su dodane funkcije (....i prodaje robe).

Da li mi poslodavac u ovom slučaju ima zakonsko pravo izreći/dati otkaz da nisam zadovoljio na probnom roku u trajanju od proteklih 6mj. ili iz ovog slucaja zakonski proizlazi da je moj probni rok trajao  de facto proteklih 9 kalendarskih mjeseci ?

Da li sam u pravu?

Ukoliko se sutra dogodi najcrnji scenarij(tako sad zvuči okolini koja čita ovo :) )na koji članak iz ZOR-a da se pozovem?

 

 

 

uređeno: od tiho385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija