Jump to content

Zaštita osobnih podataka?


Nerah

Preporučene objave

Naš predstavnik suvlasnika na sastancima suvlasnika ima običaj iznositi i privatne podatke o stanarima... npr. kolika im je plaća, da li su negdje dužni - imaju ovrhe i tko ih je ovršio... kredite, socijalnu pomoć i prava iz tog područja, bolesti od kojih tko boluje...
Ne znam otkud mu dio tih podataka...
Pogotovo je bezobrazan u odnosu prema suvlasnicima koji imaju drukčije mišljenje od njegovog; osim što sve ove podatke iznosi na sastancima stanara, iste priča svud naokolo kako se s kim sretne.
Kako smo trenutno na potpuno suprotnim stajalištima oko nečeg izuzetno bitnog, ne želim da o meni naokolo blebeće kolika mi je plaća i na što imam pravo zbog bolesti.
Da li navedeno spada pod Uredbu o zaštitu osobnih podataka?
Da li da mu pošaljem dopis u kojem ga podsjećam na tu uredbu?
Ako bljuzne podatak o mojoj plaći i zdravstvenom statusu, doći će mi da ga tužim zbog iznošenja mojih osobnih podataka...

uređeno: od Nerah
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, predstavnik stanara je fizička osoba, on se nije dužan pridržavati GDPR-a u neformalnoj komunikaciji, tako da proizlazi da Vas jedino štiti kaznenopravna sfera, u kojoj otkad nema kaznenih djela iznošenja osobnih i obiteljskih prilika, odnosno teškog sramoćenja, teško je zamislivo pod što bi ovo bilo podvedivo. Vjerojatno je zakonodavac bio stava da kad već sami dobrovoljno iznosimo privatne stvari na društvenim mrežama, da nam više nije toliko stalo do privatnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu vjerovati da on kao osoba koja sluzbeno predstavlja zgradu iz te pozicije - na sastancima suvlasnika gdje on prisustvuje i vodi ga kao PS a ne kao privatna osoba - moze nekaznjeno iznositi privatne podatke do kojih je dosao preko neke veze, ili ih saznao temeljem toga sto je PS pa su mu odredeni podaci dostupni, odn. postoji nacin da ih dobije, ali nije ih dobio od samog suvlasnika o kojem u tom trenu govori!

Kakve veze s tim ima bilo koji medij, drustvene mreze i slicno?! Da osoba te podatke javno iznosi, i svima su poznati, onda bi to moglo biti opravdanje... Ali ovako, nema opravdanja!

Otkud doticnom podatak o necijoj placi? Ili o invalidskoj mirovini? Ili dugovima? I na temelju cega to smije javno iznositi?

Zakoni su takvi da to smije?!

Tesko mi je vjerovati... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija