Jump to content

Buduce nasljedstvo ili ugovor o uzdrzavanju


padkual

Preporučene objave

dakle po smrti djeda, baka je odlucila ostavit pola kuce sinu koji zivi s njom a pola ostavit sebi radi dogovora da ce se on do smrti brinut o njoj sa cime su se slozile i ostale dvije kcerke.u ostavinskoj je baka rekla da sinu ostavlja stan koji nije uredjen i neka si istog uredi i izseli iz njenog stana sa familijom.treba napomenut da isto jije zapisano u zapisnik vec je to bio vise familijarni dogovor.proteklo je vise od 5 i od toga nista vec stovise isti se uopste ne brine o majci a okupiraju joj 90% stana. E sada posto je baka sve nemocnija zeli napravit ugovor o uzdrzavanju ili oporuku stime da se navodi da je ostavlja uredjeni stan kcerkama posto su taj stan to jest cijelu kucu sazidali baka i djed. Treba napomenut da se nakon ostavinske sin upisao na pola kuce bez etaznog.dali bi takov ugovor ili oporuka bio pravno vazeci i provediv ili bi trebalo naknadno parnicom utvrdjivat vece pravo na uredjeni stan, s obzirom da sin je trenutno upisan na nedefiniranu polovicu.

L.p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
, padkual je napisao:

Treba napomenut da se nakon ostavinske sin upisao na pola kuce bez etaznog

Nebitno, ovo iz razloga što se radi o upisu suvlasničkog omjera prava vlasništva, a ne posebnog dijela (samostalno vlasništvo) za što je nužno etažiranje. 

 

, padkual je napisao:

ili bi trebalo naknadno parnicom utvrdjivat vece pravo na uredjeni stan

Ovakav prigovor je trebalo istaknuti već u ostavinskom postupku, glede čega nakon pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju svaki novi zahtjev nasljedno pravnog karaktera istican u parnici treba odbiti iz razloga presuđene stvari, o čemu se pisalo u temi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija