Jump to content

Pomoc oko ocinstva


MrM1997

Preporučene objave

Pozdrav,

Ukratko

Majka mog djeteta je u braku medjutim ostala je trudna samnom i mi smo bili u vezi dok je ona bila u braku.kad je ostala trudna njen muž ju je nagovarao da pobaci sto je meni smetalo, ona s mužem ima dijete od 2.g, i on ju je ucjenjivao da ce joj oduzet dijete ako ona rodi nase. I tako je meni rekla da je razmisljala da je mozda najbolje da to ucini jer nemoze bez svojeg dijeteta. Medju nama su tad pocele svadje. I ja sam rekao ako pobaci da je medju nama gotovo, na kraju smo se skroz posvadjali i nismo se culi vise ja sam mislio 99% da ce ona pobacit medjutim ona mi se nije vise javljala blokirala je moje pozive poruke i sve kontakte  i dobro ja sam mislio da je pobacila i da zbog toga mi se ne zeli javit. Nakon par mjeseci ja sam vidio na njenom profilu da je ona rodila bez da mi je ista javila dijete vjv ima prezime njenog muza i dalje mi odbija poruke i sve..za 3 dana se idem javit czss ona me nije navela ko oca djeteta , zar se sve to smije?ja neznam ime djeteta niti dan rođenja kako neko to smije napravit:( Ja nemogu docekat ponedeljak :(  inace trenutno nisam u hrvatskoj ali cu doc ubrzo.. ja i bivsa cura nismo iz istih gradova takodjer. Volio bih kad bi mi neko pomogao makar sa odgovorom  :(( hvala vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam ovome što dodati. Ako ćete ići osporavati očinstvo majčina muža, morate biti spremni na mogućnost da zaista niste otac djeteta, pa da ćete imati veliki trošak DNA analize (oko 5.000,00 kn je trošak samo predujma za vještačenje), a tada ćete, ako jeste otac, biti i upisani kao otac djeteta, pa će se na Vas odnositi sva prava i obveze koje proizlaze iz roditeljstva - plaćanje uzdržavanja, održavanje osobnih odnosa s djetetom, sudjelovanje u životu djeteta itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Felix kakvav je ovaj tvoj odgovor........sanse su 90 posto da jesu moja..cak i vise..stavi sebe u situaciju prije nego pises gluposti..da ja samo tako odustanem od moje djece ?ja neznam dal citas sto pise a i na novac se nemoze gledat u ovoj situaciji dajem i duplo ako treba da se to rjesi ..dal bi ti samo se okrenuo?? Ako bi onda nemas sto komentirat ovdje..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, felixx je napisao:

Zašto si toliko zapeo sebi i toj svojoj zakomplicirati život do besvijesti?

Zato što dijete ima pravo na roditelja, a roditelj pravo na svoje dijete. I ukoliko postoji i najmanja mogućnost da je osoba tom djetetu otac, tada je i više nego prijeko potrebno utvrditi stvarno stanje,istinu, a ne živjeti u lažima koje će kasnije imati nesagledive posljedice za dijete koje jedino u ovoj priči nije ništa krivo.

, felixx je napisao:

Sve što ćeš na kraju vjerojatno dobiti je veliki račun od odvjetnika, a možda i alimentaciju. 

Ukoliko dobije samo račun za troškove postupka uz njega će dobiti i mir sa spoznajom da sigurno nije otac. A ukoliko dobije obvezu na ime uzdržavanja tzv. alimentaciju s njom će dobiti pravo na susrete i viđanja, odnosno na izgradnju odnosa sa svojim djetetom i pravo da bude roditelj u punom smislu te riječi.

prije 14 sati , MrM1997 je napisao:

na novac se nemoze gledat u ovoj situaciji dajem i duplo ako treba da se to rjesi .

Slažem se da u ovoj situaciji istina nema cijenu. I nemojte odlagati rješavanje, što prije se u to upustite i onda sukladno rezultatima krenite dalje. Ukoliko je dijete Vaše, ono Vas treba sada i ovdje, a ne za 10-ak ili 20-ak godina, tada će biti kasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete pokušati ovo riješiti mirnim putem. Kontaktirati bivšu da želite dokaz da dijete nije Vaše, tko zna, možda su oni do sada već pristupili dnk utvrđivanju i znaju da je njen muž otac djeteta, ukoliko je tako onda će Vam ovo rado dostaviti na uvid. Ukoliko budu odbijali suradnju, tada ćete se morati upustiti u osporavanje očinstva, ali tada je i vjerojatnije da ste otac. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja znam da nije tako..on nije mogao bit otac i sam zna ..jednom smo cak pricali i on je nju pitao dal je ona skim spavala dok je bila samnom to govori sve..on je njoj govorio da pobaci i da mene ostavi..i da ce ona moc bit s njihovom kceri zauvijek medjutim desilo se da je mene ostavila plus rodila djeca su blizanci ja nezz ni kad su rodjeni i vidio sam 1 sliku na njenom fb profilu deckic je isti kao ja :))teska situacija je sve to.....nemoze se napisat i objasnit uopce nije lako ic cu u ponedeljak na socijalno i pokusat sta ce mi ona rec nadam se da ce sve bit brzo ..jer zelim ih vidjet i bar jednu noc za pocetak bit s njima :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, MrM1997 je napisao:

Ja znam da nije tako..on nije mogao bit otac i sam zna

Ovo ćete morati dokazati.

prije 1 sat, MrM1997 je napisao:

.jer zelim ih vidjet i bar jednu noc za pocetak bit s njima

Dok ne osporite očinstvo nemate pravo na susrete i viđanja.

prije 1 sat, MrM1997 je napisao:

Ja nju nemogu ni kontaktirat samo me blokira plus sto je vjv njen muz s njom koji joj nebi dopustio da mi odg..oni uopce nisu razumni plus njen muz je egipcanin uopce ne prica hrvatski..

Možete pisanim putem, i to osobno Vi ili Vaš odvjetnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija