Jump to content

Skrb o bolesnoj majci


iscjelitelj13

Preporučene objave

Suprugova majka već dosta dugo ne hoda, ali se pomagala hodalicama i do nedavno, uz našu pomoć (u smislu donošenja namirnica i lijekova, plaćanja računa) se ipak  brinula o sebi. Otac je umro prije godinu i po i premda je bio invalid bez obje noge, živjeli su relativno samostalno. U kolovozu je i suprugov brat ostao bez jedne noge i od tada svekrva vidno propada. Sada je u krevetu, potpuno ovisna o nama. Ja radim, a suprug je u mirovini. Mislili smo da ćemo se moći sami brinuti o starici, ali se i suprug razbolio te mu je sve teže brinuti o mami jer ju treba dizati, a on to sad jedva radi (prije 4 godine mu je u sudaru stradala kralježnica i sad ide na terapije zbog bolova).
Razmišljali smo o smještaju u neki dom, bar privremeno, dok se suprug ne oporavi. Međutim, njena (obiteljska) mirovina nije dovoljna za troškove smještaja.
Trebaju li u plaćanju razlike sudjelovati oba brata? Za ovaj odgovor važno je slijedeće: prije petnaestak godina svekrva je muževom bratu darovala svoju roditeljsku kuću i pripadajuću zemlju uz uvjet da ne traži ništa od ovoga gdje mi sada živimo. Ovo je novija kuća, ali veći dio smo mi nadogradili i legalizirali (i platili sve troškove legalizacije). Mišljenje moga šogora je da smo mi ostali u kući sa roditeljima (ali svatko u svome domaćinstvu!) i da su oni naša briga. Svekar je bio samostalniji i unatoč njegovoj bolesti, nije bilo većih problema. Ja se ne slažem, jer i on je dobio svoj dio nasljedstva i mislim da je dužan brinuti se o mami. Šogor je u braku, ima dvoje odrasle djece, a starijem sinu je  djed (na nagovor šogora) posudio prilično novaca za kupovinu kuće. Veći dio mu nikada i nije vratio.
Molim savjet. Kako da se postavimo u ovoj situaciji? 
Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija