Jump to content

Automehaničarski radiona u naselju


Maja Larousse

Preporučene objave

Poštovanje,

potrebne su mi pravne smjernice i okviri unutar kojih da tražim zakone i propise za građenje građevine poslovne namjene, 2.b skupine automehaničarska radiona na građevnoj čestici pored moje vikendice.

Pozvana sam na uvid u spise predmeta za tjedan dana i želim se dobro pripremiti jer se takvoj gradnji na takvom mjestu protivim. Radiona se planira graditi na posjedu (travnjaku) između moje i kuće drugog susjeda koji je isto tako pozvan na uvid u spise predmeta.

Možete li mi dati bilo kakav savjet - gdje da tražim zakone, uvjete i propise za otvaranje takve vrste radione u zelenom naseljenom prostoru? I gdje mogu naći klasifikaciju takvih radiona (u smislu spada li automehaničarska radiona za kamione (šlepere) ipak samo u 2.b skupinu građevine - obzirom na njihov utjecaj u selu (jer već imaju jednu radionu na drugom mjestu) i također politički utjecaj i ne bih me čudilo da su tu klasifikaciju ipak isposlovali svojim utjecajem. 

(2.b skupina građevine za koje se utvrđuju posebni uvjeti,a ne provodi postupak donošenja rješenja o prihvatljivosti zahvata za okolišodnosno postupka ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš i/ili ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu. ). - jer rekla bih da takva vsrta radione možda spada u  2.a skupina – građevine za koje se utvrđuju posebni uvjeti i provodi postupak procjene utjecaja zahvata na okoliš, postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš i/ili ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu - zbog efekta kojeg takva radiona ima na okoliš - otpad, buka, ispušni plinovi itd., itd.)

Bila bih vam zahvalna na bilo kakvoj informaciji, smjernici i okviru unutar kojeg da tražim i unutar kojeg da se pripremim za službeni susret za tjedan dana, pa da me vaše znanje i isustvo odvedu na najbolji mogući put na kojem ću na najbolji način moći zastupati svoje interese.

Zahvaljujem i pozdravljam!

 

Maja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče skupine, prema Uredbi o procjeni utjecaja zahvata na okoliš takav zahvat ne spada ni u listu zahvata za koje bi se eventualno provela ocjena o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš a za koje je nadležno upravno tijelo u županiji pa bi prema tome bilo točno svrstavanje u skupinu 2b.

Ostali uvjeti, gdje se može takova gospodarska zgrada graditi, smještaj na čestici, koliko bi trebala najmanje m2 imati čestica za istu, izgrađenost (Kig, Kis) te sve ostalo bi trebalo biti propisano u odredbama za provođenje PPUO (prostorni plan uređenja općine).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Automehaničarski radiona u naselju

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija