Jump to content

Pad sa marihuanom


optuzenik

Preporučene objave

Pozdrav društvo,

jednostavno nemam sreće pa sam u zadnje 3 god pao 3 puta sa travom. Naravno za osobnu upotrebu. Prije koji dan mi je uručena obavijest iz 109.a Prekršajnog zakona da policija protiv mene podnosi optužni prijedlog i od strane suda traži kaznu zatvora za mene. Postupak ide redovnim putem. Zanima me kada me sudac pozove na ročište, kada donese presudu i ako mi odredi kaznu zatvora, zanima me idem li odmah u zatvor nakon te presude ili čekam da to bude pravomoćno? Zanima me također imam li pravo žalbe na presudu? Kod jednog prijatelja je bio slučaj da je išao radi trave u žurnom postupku pred sud, sudac mu odredio odmah zatvor i nije imao pravo na žalbu koliko znam. Nego odmah nakon presude policajci su ga odveli u zatvor. Dakle išlo je žurno  i na optužni prijedlog.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako sam vas dobro dobro razumio, ako bi islo po zurnom postupku (tipa nasilje u obitelji) i da tu policija trazi kaznu zatvora i sudac se slozi i donose takvu presudu osoba bi odmah isla  zatvor jer je zurni postupak?

jos me samo zanima kako to da u zurnom postupku ako osoba stvarno odmah ide u zatvor, kako to da nema pravo na neku zalbu? nego odmah ide u celiju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za drogu se nejde, tako da pitaj prijatelja da ti ispriča cijelu priču. Ovako napamet, vjerojatno je bila droga i neki prekršaj protiv javnog reda i mira, a zatvor nije bila kazna, nego pritvor do dolaska svjedoka i nove rasprave. A u svim takvim slučajevima koji idu na sud, uvijek postoji mogućnost žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija