Jump to content

Upis suvlasnika u ZK


mladenlju

Preporučene objave

Bok, molio bih pomoc. Kupio sam dio zemljista. U kupoprodajnom ugovoru jasno pise kolika je ukupna kvadratura te koliko sam ja od toga kupio. Ugovor je ovjeren kod JB. S papirima sam otisao u ZK odjel se upisati kao suvlasnik. Tamo su me odbili upisati jer u ugovoru nije navadena povrsina u udjelima (u obliku razlomka) te su mi rekli da moram napraviti Aneks ugovora i navesti udio u razlomku. Na odbijenici su naveli clanke iz Zakona o zemljisnim knjigama. Gledajuci iste nigdje ne pise da udio mora pisati u kupoprodajnom ugovoru vec se samo upise u vlasnicki list prijasnjeg vlasnika ( cl. 36 ZZM)
 

Meni se cini da referent u ZK odjelu ne zna osnove matematika i sam odrediti moj udio pa me salje raditi Aneks ugovora kako bi dobio sve na gotovo.

 

Molim vas pomoc, da li sam ja duzan raditi taj aneks i smije li me referent odbiti zbog gore navedenog?

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, ivistipe je napisao:

to razlomkom x/y brojčano i slovima, a što iznosi xxx m²  i neće biti problema.

Kad se sklapa kupoprodaja za suvlasnički dio, onda nema navođenja kvadrature, ovo iz razloga što se kvadratura upisuje za nekretninu u cjelini, a sa suvlasničkim dijelom vi ste suvlasnik u svakom dijelu nekretnine. 

Ako se stječe točno određeni dio nekretnine, ne može se pričati o suvlasništvu, već se takav dio (ako je dopušteno) mora izdvojiti u svhu formiranja nove k. č. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija