Jump to content

Diskriminacija


Marijan Šumić

Preporučene objave

Molim pojašnjenje odredbe čl.19 (ZOS-e) koji se odnosi na privremene mjere. Konkretnije, što učiniti

da se poslodavca  zaustavi u otkazivanju ugovora o radu. Prethodni je spor  pravomoćno je izgubio prihvaćanjem tužbenog zahtjeva   za mobing.

Nedavno je ponovno tužen ovoga puta za diskriminaciju. Unatoč tome odlučan je u namjeri da mi otkaže  ugovor o radu opravdavajući ga promjenom sistematizacije,

odnosno ukidanjem radnog mjesta. Može li ga sud zaustaviti do okončanja novog spora ?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, u postupku radi osporavanja dopuštenosti otkaza, koji Vam tek slijedi s obzirom da Vam niti odluka o otkazu još nije uručena, možete tražiti da sud naloži privremenu mjeru vraćanja na rad do okončanja tog postupka o dopuštenosti otkaza. Međutim, ako se ispostavi da je otkaz bio dopušten, tada ćete morati vratiti sve plaće koje ste primili za vrijeme trajanja privremene mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pojašnjenju mogućnosti za zaštitu od onoga što tek slijedi-otkaza, prema ZOR-u.

Možda nisam bio precizan ali molio bih komentar čl.19 Zakona o suzbijanju diskriminacije, u odnosu na postupak koji je u tijeku, a odnosi se na diskriminaciju. Mogu li tražiti da  sud, privremenom mjerom, onemogući  poslodavca  da na novi način-otkazom sa ponudom izmijenjenoga ugovora o radu, uređuje odnose između nas, dok se taj spor ne završi, napose jer je otkaz posljedica podizanja tužbe za diskriminaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li se i kod otkaza s ponudom izmijenjenoga ugovora o radu može tražiti da sud prihvati prijedlog za  privremenu mjeru vraćanja na rad (na dotadašnje radno mjesto) do okončanja postupka o dopuštenosti otkaza sukladno čl. 347. st .1. toč. 10. Ovršnog zakona ? Ako da o čemu ovisi ne/prihvaćanje prijedloga ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija