Jump to content

Za Mrljavca ili Esada


anonimno

Preporučene objave

Pregledavajući po forumu nisam primijetio sličan slučaj pa molim da mi netko odgovori. Do rata imam 3 god. staža, a od 91. sam bio u pričuvnom sastavu kao dragovoljac, 96. prašao u aktivni sastav. Ratišta: Zapadna Slavonija, Bljesak, Oluja i Una. Prvi put na psih. pregledu 2003. PTSP i nastavio raditi do kraja 2005. Na vrijeme sam predao zahtjev za HRVI ali me pravostupanjska odbila zbog nedostatne dokumentacije, na što sam se žalio , a u međuvremenu sam imao dva ležanja. Nedavno sam dobio od MORH-a da sam nesposoban za vojnu službu i rješenje za mirovinu, a pred neki dan i poziv za Tvrtkovu. E sad me zanima, što mogu očekivati iz Tvrtkove i što činiti jer nemam HRVI? Koliko sam time zakonut? Inače sam razvodnik. Hvala i svima sve najbolje u 2007. !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako si se žalio na prvostupanjsko rješenje dobit češ poziv iz dubrave na prvostupanjsku komisiju i onda poneseš dokumentaciju koja je nedostajala i naravno ostalu dokumentaciju, imao si dva ležanja, rješenje od morha itd.

u tvrtkovu obavezno ponesi rješenje o nesposobnosti isvu lječničku dokumentaciju.

ako želiš ići u mirovinu to moraš tamo naglasiti i odbijati profesionalnu rehabilitaciju.kad budeš gotov sa tvrtkovom čekaš rješenje o mirovini koja će biti sa manjim faktorom zbog nedostatka hrvi. u međuvremenu kad uspiješ dobiti hrvi(držim ti fige) obnavljaš postupak u mirovinskom.

nego pojasni mi ovo što si napisao

 

"nesposoban za vojnu službu i rješenje za mirovinu,"

kakvo rješenje za mirovinu?????

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

esad je napisao:

 

ako želiš ići u mirovinu to moraš tamo naglasiti i odbijati profesionalnu rehabilitaciju.

 

 

Kako se to naglašava ? Mislim tko te to tamo i kako pita i kako to općenito ide? Nisam to prošao a trebao bi uskoro, sličan slučaj kao i predhodnik koji je otvorio ovu temu !

Da li to pitaju svakog pojedinca, na koji način, daj malo to pojasnite da se znamo ponašati kad nas tamo pozovu !

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno to zavisi od puno faktora, ako imaš preko 45 godina,duže vrijeme sudjelovanja u dr , dobar ratni put i gardijsku postrojbu na komisiji te neće ni pogledati niti postavljat pitanja nego će ti reći da čekaš rješenje o mirovini. s druge strane ovo što sam nabrojao ima loše koeficjente onda će te malo gnjaviti u cilju da ne ideš u mirovinu nego da radiš na nekom lakšem radnom mjestu do duboke starosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam postavio temu i rečeno mi je da sam u mirovini i da čekam Tvrtkovu . Prema tome, nitko me po mom rezonu neće pitati hoću li u mirovinu ili ne, pitanje je što oni tamo mogu meni odrediti, da li tamo određuju profesionalnu ili opću nesposobnost i postotak vojno- civilni? Kolike su mi šanse za veći vojni dio? Nisam napisao , imam 40 god. Hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija