Jump to content

Neisplata plaće


MemyselfI

Preporučene objave

Pozdrav, molila bih Vas jednu informaciju. Naime, imala sam jedan tezak zivotni period, usla sam u najam jednog restorana zajedno sa bivsim partnerom. Posao je isao lose, mi smo se razisli. Sve se vodilo na mene. Ostali smo duzni 2 place, jednoj kuharici i konobarici. One su bile zaposlene mjesec dana. Tuzile su me i predmet je na sudu. U skoro vrijeme treba zavrsiti. Nismo duzni cijelu placu, vise od pola smo isplatili te smo stalno u kontaktu i rjesava se to. Stvarno sam upala u velike dugove i probleme od tog posla i nisam mogla nikako brze to rjesiti. Ostalo je jos manje od pola i posto sam nasla drugi posao sa ok i redovnom placom, kroz mjesec i pola cu isplatiti sve.

Ono sto je pitanje, zena koja je radila prije njih nas je isto tuzila. I to je bila 3. placa. Dobila sam presudu od suda da dobivam 10 mjeseci zatvora za neisplatu plaće, ali uvjetno 3 godine. Dakle, kazna se nece izvrsiti ako 3 godine od pravomocnosti ne pocinim isto djelo. Ta presuda je stigla prije 7 dana (nakon 2 godine). I sad je proces zalbe. Jos nije pravomocna, biti ce kroz 8 dana.

Da li uvjetna vrijedi ako ne ponovim djelo nakon pravomoćnosti (tako stoji u presudi). Dakle, posto je ovo isto djelo i planiram sve isplatiti kroz mjesec i pola. Zanima me da li mi se time moze ponistiti uvjetna ako u meduvremenu dode presuda (posto je to djelo od prije 2 godine koje se vuce po sudu i pola je isplaceno) ili to vrijedi samo za djela pocinjena nakon pravomocnosti? Tj. da li presuda koja npr. dode sad znaci da sam prekrsila uvjetnu ili se gleda kada je djelo pocinjeno?

Puno hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija