Jump to content

Da li su suci službenici ministarstva sa posebnim ovlastima?


Tom Bombadil

Preporučene objave

Tko je sve službenik ministarstva sa posebnim ovlastima?

Policijski službenik je službenik ministarstva koji obavlja poslove usko povezane sa policijskim poslovima, čl 3 Zakona o policiji.

1. Da li su suci službenici ministarstva?
2. Da li su učitelji službenici ministarstva?
3. Da li su liječnici službenici ministarstva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. nisu, sudbena vlast je jedna od tri grane vlasti (zakonodavna - Sabor, izvršna - Vlada i sudbena - sudovi), pa su suci državni dužnosnici po rangu izjednačeni sa npr. ministrima, saborskim zastupnicima i sl., zbog toga je njihov tretman posve različit i zbog toga im se mogu garantirati različite vrste imuniteta u obavljanju sudačke dužnosti, imunitet od kaznenog progona i sl.. Prvi ispod njih su sudski savjetnici, oni su državni službenici. Isto tako, u državnim odvjetništvima su zamjenici državnog odvjetnika i državni odvjetnik dužnosnici, a državnoodvjetnički savjetnici su državni službenici.

2. načelno, jesu, oni su javni službenici, kojima se plaća isplaćuje iz državnog proračuna, po nalogu ministarstva obrazovanja.

3. neki jesu, a neki nisu. Oni koji su u ugovornom odnosu sa HZZO-om, su privatnici, odnosno obavljaju samostalno zanimanje slično obrtu, izjednačeno npr. s odvjetnicima ili arhitektima, a oni koji su u radnom odnosu s bolnicom ili domom zdravlja su također javni službenici, kojima se plaća isplaćuje iz državnog proračuna, po nalogu ministarstva zdravstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija