Jump to content

Dugotrajan proces isplate odstete za smrtno stradalu osobu u prometu


Noname27

Preporučene objave

Naime, prije već sad skoro 7 godina, otac mi je smrtno nastradao u Njemačkoj na pješačkom prijelazu. Sud je zavrsio i taj čovjek koji ga je pregazio proglašen je krivim. Od te presude prošlo je već par godina a od odštete ni traga ni glasa. Odvjetnik se uopce ne javlja, osim kad ga mama nazove, te je on "otepe" sa uvjek istim frazama. Osiguravajuća kuća je "Alianz". Mene zanima, jel moguće da se toliko dugo čeka na isplatu i to još od osiguravajuće kuće u Njemačkoj? I da još uvijek odvjetnik nema nikakvih konkretnih inf kad bi to moglo biti i uopće u kojoj je fazi cijeli postupak?! Da li je to normalno?? 

Pravo na odštetu po Njemačkom zakonu imaju samo mama i dvoje maloljetne djece. Jednostavno situacija je neizdrziva jer ona prima malu mirovinu uz dvoje djece koje još treba iškolovat, a ja kao odrasla osoba pomažem svo ovo vrijeme al zadnjih 7 godina ja nemam svoj život i nikako se ne mogu okrenit sebi jer oni bez mene ne mogu. Kako ovo okončat ?? Da li tražit novog odvjetnika ili što??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa zar ne postoji nekakav zakonski okvir u kojem osiguranje mora isplatiti odstetu? 

Mama je pitala jednog odvjetnika i on je rekao da mu je cudno to sve i da ga trazi da joj objasni u kojoj je fazi postupak, a ovaj njoj svaki puta otepe sa strpite se. Nikakvih konkretnih inf,niti kolika visina odstete ni sto trenutno radi, apsolutno nista.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Noname27 je napisao:

Pa zar ne postoji nekakav zakonski okvir u kojem osiguranje mora isplatiti odstetu? 

Ne postoji zakonski okvir, odnosno ako osiguravajuće društvo osporava štetu, tada se pokreće parnica, koja može trajati i neko dulje vrijeme. Međutim, provjerite izravno s Allianzom, da nije odvjetnik već pokupio naknadu štete i zadržao je za sebe, jer se i to događa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija