Asturias objavljeno: 9. listopad 2020. Dijeli objavljeno: 9. listopad 2020. Poštovani, problem koji imam vezan je za pitanje vlasništva nekretnine. Naime, moj otac potpisao je predugovor o kupnji stana koji je imao namjeru meni darovati nakon što bi se realizirao kupoprodajni ugovor. Međutim, otac je u međuvremenu preminuo te sam naslijedila prava na predugovor. Sada bi ja trebala napraviti kupoprodajni ugovor o kupnji tog stana s investitorom i tu nastaje problem. Da li bi se to smatralo bračnom stečevinom? Moj otac je stan platio u cijelosti i nebi to htjela dijeliti sa suprugom u slučaju rastave braka ili eventualno da to izgubim zbog suprugovih dugova. Da li postoji neki način da se to pravno regulira kako bi to bila moja posebna imovina? Unaprijed zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 24. listopad 2020. Dijeli odgovoreno: 24. listopad 2020. , Asturias je napisao: otac je u međuvremenu preminuo te sam naslijedila prava na predugovor Mišljenja sam da ste konkretnu imovinu faktički stekli nasljeđivanjem, a kupoprodaja u ovom slučaju dođe kao temelj upisa u zemljišne knjige, međutim treba biti oprezan jer formalno pravno je stjecanje nastupilo pravnim poslom tijekom trajanja bračne zajednice, pa bi iz tog razloga trebali imati dokaz da je pokojni otac za života isplatio ugovorenu cijenu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.