Jump to content

Nasljedstvo predugovora o kupnji stana za vrijeme trajanja braka

Asturias
 Dijeli

Preporučene objave

Poštovani,

problem koji imam vezan je za pitanje vlasništva nekretnine. Naime, moj otac potpisao je predugovor o kupnji stana koji je imao namjeru meni darovati nakon što bi se realizirao kupoprodajni ugovor. Međutim, otac je u međuvremenu preminuo te sam naslijedila prava na predugovor. Sada bi ja trebala napraviti kupoprodajni ugovor o kupnji tog stana s investitorom i tu nastaje problem. Da li bi se to smatralo bračnom stečevinom? Moj otac je stan platio u cijelosti i nebi to htjela dijeliti sa suprugom u slučaju rastave braka ili eventualno da to izgubim zbog suprugovih dugova. Da li postoji neki način da se to pravno regulira kako bi to bila moja posebna imovina?

Unaprijed zahvaljujem!

Dijeli na drugim stranicama

• 3 tjedna kasnije...
, Asturias je napisao:

otac je u međuvremenu preminuo te sam naslijedila prava na predugovor

Mišljenja sam da ste konkretnu imovinu faktički stekli nasljeđivanjem, a kupoprodaja u ovom slučaju dođe kao temelj upisa u zemljišne knjige, međutim treba biti oprezan jer formalno pravno je stjecanje nastupilo pravnim poslom tijekom trajanja bračne zajednice, pa bi iz tog razloga trebali imati dokaz da je pokojni otac za života isplatio ugovorenu cijenu. 

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija