Jump to content

U slucaju razvoda, prava oca na posjecivanje djeteta


Disa23

Preporučene objave

Zanima me u slucaju razvoda, i sud odredi koliko puta moze vidjati dijete. Da li on posle moze doci i reci zelim da vodim dijete da vidja moje roditelje, a to npr sud nije odredio. Interesuje me da ukoliko sud kaze otac moze vidjeti dijete tad i tad to u isto vrijeme ne znaci da ga moze vodati svuda ukoliko sud nije napisao, to bi pretezno zavisilo od mene kao majke, je li tako?  Pitam zbog toga sto i ukoliko dodje do razvoda, doci ce zbog njegovih roditelja, tacnije njega koji njima gleda najvise da ugodi a ne sebi i svojoj porodici koju ima sad. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac može ići kud hoće i voditi dijete komu želi dok je s njim. Na to više nemate pravo utjecaja. 

Dogovor o preuzimanju i vraćanju djeteta bi trebao poštivati. To, naravno, ako sud tako dodijeli. Skrb je uglavnom zajednička. Ako dijete većim dijelom bude kod Vas, možete se žaliti Centru, ukoliko bi redovito kasnio, zavlačio s povratkom ili namjerno propuštao doći po dijete, to je jedan vid nebrige. Ali ne možete uvjetovati da dijete veći dio vikenda dodijeljenog ocu, provede, recimo, u kući njegovih roditelja, brata ili sestre, s nekom drugom ženom i slično. 

 

Vi trebate uvijek imati na prvom mjestu dobrobit djeteta, a lijep odnos i normalna komunikacija s njegovom obitelji također spada u istu bez obzira na razloge Vašeg međusobnog razlaza. 

uređeno: od Harambašica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odg. Samo da odg vezano za dobar odnos i normalnu komunikaciju sa njegovom porodicom, normalnu komunikaciju radi djeteta mogu imat al odnos nikad s obzirom na sve dosad sto sam prezivila zbog njih. Od psihickog maltretiranja od pocetka braka do nasilja od strane svekra 5 dana posle poroda. Cisto sumnjam da se takve stvare lako prevazidju i zaborave. Od toga je proslo 20tak dana. Znam ja da ja ne mogu uticat na vidjanje oca sa djetetom niti zelim, ali valjda mu je vise stalo vidjet dijete a ne da se brine hocel i kad ce njegovi vidjet dijete.  

S obzirom da je svekar prijavljen za nasilje i da cekam da obave razg sa nama, trazit cu zabranu prilaska meni a i maloj, shodno tome vjerujem da ce to nekim dijelom utjecat na posjete posle .  Ovo sve pitam jer posle godine dana braka i poroda koji je skoro bio, brak svodim na posjete i vidjanja njegovih roditelja i zivljenja pod njihovim nekim manirima tako sto uticu na njega a on vrsi pritisak na mene. Pa samo zelim da vidim da li i posle razvoda imam isti scenario da nista rjesila.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija