Jump to content

Obračun poreza prilikom isplate neisplaćenih plaća


sveps

Preporučene objave

Dakle,

prije godinu i nešto dana sam dobio otkaz koji sam sudski osporio te sam vraćen na posao. Poslodavac je ponudio određen bruto iznos na ime neisplaćenih plaća. Može li mi netko dati primjer izračuna neto iznosa iz tog bruta? Pretpostavljam da se to obračunava kao klasična plaća, dakle MIO doprinosi 20% pa onda porezi. E sad me zanima kako ide obračun poreza i prireza. Uzima li se osobni odbitak za X mjeseci koje mi duguju? Kako se uračunava promjena prireza do koje je došlo u međuvremenu?

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako glasi izreka presude - Utvrđuje se da je nedopuštena odluka o otkazu poslodavca... Nalaže se vratiti na posao i isplatiti sve bruto plaće od otkaza pa do vraćanja na posao... Po mom mišljenju, trebala bi se isplatiti svaka bruto plaća sukladno važećem ugovoru o radu, a poslodavac bi trebao obuhvatiti i sve izmjene osobnog odbitka i prireza, osim ako je u izreci presude navedeno poimence koliko to iznosi. Uvijek taj obračun koji je ponudio poslodavcu možete odnijeti računovođi da Vam provjeri, za određenu naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija