Jump to content

Nedostojnost nasljeđivanja


Božana1

Preporučene objave

Oporuku koja je napisana pred dva svjedoka jedan od nasljednika osporava i traži grafološko vještačenje potpisa oporučitelja. Šta se događa ako grafolog izjavi da je potpis krivotvoren? Šta se događa ako svjedoci prije vještačenja daju izjavu da nisu svjedočili potpisu i tako opozovu svoje potpise na oporuci? 

 

Suprug pokojnice je priložio oporuku pokojnice prema kojoj je on jedini nasljednik. Imaju dva sina od kojih se je T.K. odrekao nasljedstva (nužni dječji dio) u korist oca a J.K. se nije odrekao svojeg dijela nasljedstva (nužni dječji dio).  Oporuka ima dva svjedoka. J.K. je angažirao grafologa koji je izradio nalaz prema kojem je  potpis pokojnice krivotvoren.  Nakon što sud ili usvoji mišljenje navedenog grafologa ili angažira drugog grafologa (koji pretpostavljam da će izraditi isti nalaz - oporuka krivotvorena) kakve su posljedice po supruga pokojnice i po svjedoke? Tko će biti proglašen nasljednikom?  Hoće li suprug biti, lišen nasljedstva? Hoće li se protiv njega i protiv svjedoka podignuti optužnica? Hoće li nasljednicima biti proglašeni T.K. i J.K., svaki po 1/2? Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija