Jump to content

Curenje vode iz susjedovog stana


mfranger

Preporučene objave

Lijepi pozdrav svima! 

Vidio sam već slične teme na ovom forumu, ali mišljenja su kontradiktorna i postovi su već malo stari pa se nadam dobiti svježu perspektivu. 

Naime, u stanu su mi se pojavile fleke od vode na dva mjesta na stropu. Kako su te fleke nažalost bile prekrivene namještajem, nisam ih primjetio tek do jučer, i nažalost šteta na zidu je već povelika. Izgleda da voda curi već mjesecima,i čini se da su kod susjeda iznad cijevi napukle. 

Prvo me zanima tko je odgovoran za sanaciju cijevi - da li da idem direktno kod susjeda, ili je to u nadležnosti upravitelja zgrade, da on unajmi vodoinstalatere i plati zamjenu ili popravak cijevi. Ovo pitam jer nemam neke odnose sa susjedima pa mi je malo glupo pokucati im na vrata i tražiti popravke od nekoliko tisuća kuna, pogotovo zato jer se čini da kod njih ništa ne curi,ako oni nisu odgovorni za te popravke. 

A druga stvar - tko će platiti štetu na mojim zidovima? Moram li to ja sanirati, ili susjed, ili zgrada, ovisno tko je odgovoran? 

Hvala lijepo unaprijed! 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se predstavniku stanara ili direktno upravitelju zgrade, a nakon toga cjelokupnu proceduru na sebe preuzima upravitelj koji će organizirati i financirati iz sredstava pričuve popravak i sanaciju nastale štete. Nemojte čekati sa prijavom, jer se ovdje radi o hitnom postupanju. Također, možete kontaktirati i susjeda iz čijeg stana curi voda, jer vjerojatno ni on nije ništa primijetio, odnosno moguće je da i on ima štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija