Jump to content

Prodaja nasljeđenog stana


KAMSL

Preporučene objave

Poštovani, nakon smrti moje bake stan koji je bio u njezinom vlasništvu raspodjeljen je na tri djela. U navedenom stanu živi moja strina. Meni sada pripada 60%, mom bratu 10% te mojoj strini 30%.

Sa bratom sam se dogovorila da bi stan prodali preko agencije te ravnopravno raspodjelili novac a problem je u tome što se strina ne javlja te ignorira preporučenu poštu(koju uredno preuzme) u kojoj joj predlažem prodaju nekretnine. 

Molila bi za savjet ako neko zna što učiniti u slučaju da se strina ne javi i ako se javi da odbije ponudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete prodavati samo svoj dio tj. dio koji je u Vašem suvlasništvu. Strinu ne možete prisiliti na prodaju za koju ste suglasni Vi i brat. Možete ponuditi strini da joj isplatite njen dio suvlasništva ili da ona otkupi Vaše dijelove suvlasništva. Ako ne pristane možete sudskim putem tražiti razvrgavanje suvlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebate podnijeti prijedlog za razvrgnuće suvlasništva sudu na čijem se području nalazi nekretnina. Razvrgavanje znači ili da bi se kuća geometrijski podijelila na dvije zasebne stambene cjeline ako je to moguće, a ako nije moguće, onda ovo što Vi kažete, da bi se kuća prodavala po pravilima ovršnog postupka na javnoj dražbi, te da bi se sukladno suvlasničkim omjerima podijelio novac od prodaje (naravno, moguće je da tijekom postupka razvrgnuća jedna stranka isplati drugu i sl.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija