Jump to content

Povećanje alimentacije


Nina2249

Preporučene objave

Postovani svi, 

Molim Vas za pomoc oko slijedece situacije. Rastavljena sam sluzbeno 4godine nesluzbeno 7. Prve 3godine otac djece nije sudjelovao u uzdrzavanju djece. S obzirom da je proces bio iznimno psihicki naporan iako je islo sporazumno naveli smo u prijedlogu za sud da ce iznos alimentacije biti 1250kn (625kn po djetetu) i sad tu dolazi do problema navela sam da ce placati taj iznos do trenutka isplate zadnje rate kredita za stan u kojem je on ostao.(kupljen za vrijeme braka no ne zelim uopce potrazivati nista zbog svog dusevnog mira). Kredit istice za cca godinu dana. U meduvremenu djeca su naravno porasla,  ja sam prisiljena otici iz obiteljskog doma jer prostorno vise ne odgovara potrebama djece u podstanarski stan te sam takoder u kreditima i jednostavno tih 1250kn nije dovoljno za pomoc djeci od 13 i 11godina. Moja placa je trenutno solidna,  ali ce se smanjiti zbog prestanka rada nocnih smjena posto cu zivjeti sama sa djecom. Otac ima primanja izmedu 7500 i 8500kn. Postoji li ikakva sansa zbog navedene recenice da se uveca trazeni iznos. Napominjem da sam i na taj iznos pristala samo iz razloga da proces prode mirnim putem uz sto manje psihickog maltretiranja. Otac iznos od 1250 kn uplacuje,  ali to je sve. Ostalo sve snosim sama.

Zahvaljujem na odgovorima i lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete tužbom tražiti povećanje alimentacije. Po tablici prosječnih potreba mlljt. djeteta za 2020. godinu alimentacija iznosi 1.600,00 kn za dijete od 11 godina, a 1.800,00 kn za dijete od 13 godina. Moguće je tražiti i nešto manji iznos, pogotovo ako otac ima druge obveze uzdržavanja, ali on bi svakako trebao biti značajno povećanje u odnosu na iznose koje djeca sada primaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija