Jump to content

Prigovor na procjenu totalne štete na vozilu - Nisam kriva


An.Toncy

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Prije dva mjeseca sestra je doživjela prometnu nesreću u vozilu koji glasi na mene. Vozac drugog vozila se u akoholiziranom stanju zabio u nju i na mom vozilu je proglašena totalna steta. 

Kako je vozac drugog vozila osiguran u Euroherc osiguranju, krenula je komunikacija s njima oko Sporazuma o izvansudskoj nagodbi. 

U njemu oni nude jedan iznos za stetu na vozilu i drugi iznos koji se odnosi na ponudu za otkup vozila od strane automehaničara s kojim surađuju.

Ponuda za otkup vozila je neovisna o iznosu za stetu na vozilu, mozes i ne moras ju prihvatiti (ako smatraš da mozes nekom drugom mehaničaru/kupcu za jos za vise prodati vozilo).

Prije koji dan prihvatila sam ponudu za otkup vozila i prodala vozilo.

Medutim, sporimo se oko iznosa za stetu vozila. Oni smatraju da su ponudili dovoljan iznos - odnosno iznos vrijednosti vozila neposredno prije štete (iznos štete+iznos za otkup vozila).

A ja smatram da taj iznos nije dovoljan jer s njim ne mogu kupiti ni približno slicno vozilo kakvo je uništeno. 

Odlucila sam opet pisati prigovor na iznos štete. Namjeravam priložiti ponudu za kupnju vozila najslicnijem mom od strane autokuće kao dokaz.

Ima li tko iskustva s isplatom štete za vozilo kojem je procijenjena totalna steta?

Zna li netko koji argument jos mogu navesti a da mi ide u prilog (ponudu za popravak vozila od strane ovlaštenog servisa navodno ne mogu priložiti jer je rijec o totalnoj šteti)?

Bila bih vam vrlo zahvalna kada bi mi netko pomogao iznošenjem svog savjeta / prepričavanjem ishoda svog sličnog slučaja.

Unaprijed hvala.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija