Jump to content

Dopis banke nasljedniku za podmirenje duga


abiba

Preporučene objave

Poštovani,

od Banke sam dobila poziv da se javim radi pomirenja duga u Banci mog pokojnog oca koji je preminuo prije 3 godine. Naslijedila sam pravo korištenja groba, osobni automobil procijenjen tada na 10.000,00 kn i jednu mirovinu. Kao prvo da li nakon 3 godine Banka ima pravo od mene tražiti podmirenje duga, a da me 3 godine nije obavijestila o nikakvom dugu? Drugo, mirovina nije naslijeđena imovina,ne nasljeđuje se. Imovina je pravo, znači da li to ulazi u iznos ostavine?

Treče, Pravo na grobno mjesto priznato u nasljedstvo isključivo je iz motiva očuvanja mira pokojnika koji su preci nasljednice i time nije ostvarena nikakva materijalna dobit nego zapravo preuzeta obveza. Stavljanje grobnog mjesta u kategoriju neke teško dokazive relativne "tržišne vrijednosti" moglo bi se stoga gledati i u kontekstu povrede vjerskih i kulturnih običaja i osjećaja nasljednice.

Četvrto: Budući sam kao nasljednica platila troškove pogreba i režijske troškove koji su ostali iza mog pokojnog oca, da li mogu umanjiti iznos nasljedstva budući kao nasljednica odgovaram za ostaviteljeve dugove do visine nasljeđene imovine.

Molim hitno za mišljenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija