Jump to content

vracanje poklona


Pravoglasnici

Preporučene objave

poz. Moja majka je pre 9 mjeseci prepisala svu imovinu na mene iako smo ja i ona gradili kucu posle oceve smrt e sad pre mjesec dana sestra mi se rastala od muza i podize nasu mater da ide kod nje na stan i govori joj da mene tuzi da povrati imovinu na sebe posto moja mati je jako stara ima 83 godine kad je rekla da ce ici iz kuce kod te mojr sestre ja sam se odilio sa mojom suprugom i sinom na drugi kat tako da ona bude sama posto je to i trazila e sad mene zanima dal mati moze povratit imovinu svu na sebe jer znam kad povrati sve ce dati toj mojoj sestri sad je taj inat usadio se u kuci molim vas u sto kracem roku da mi odg hvala unapre

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opoziv darovanja je moguć iz dva razloga - zbog osiromašenja darovatelja i zbog grube nezahvalnosti obdarenika (što to točno znači, imate u Zakonu o obveznim odnosima, čl.493. i čl. 494. Zakona). Ako nijedan od ta dva uvjeta nije ispunjen, a čini mi se da nije (Vaša majka ima dvije osobe koje su je po zakonu dužne uzdržavati, dakle nije došlo do njezinog osiromašenja, a niti ste počinili kazneno djelo prema svojoj majci, niti ste se ogriješili, nadam se, o zakonom utvrđenu dužnost da je uzdržavate ako je to potrebno, pretpostavljam da niste jer ste joj osigurali jedan kat kuće), onda majka s tužbom za opoziv darovanja ne bi trebala uspjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija