Jump to content

Zajedničko skrbništvo


Lumpilu

Preporučene objave

Pištovani, iz vanbračne zajednice imam kćer četiri godine staru.Nakon raspada veze, dogovorili smo se da djete provodi tjedan kod mene, tjedan kod njega. Alimentacija u tom slučaju je bila nitko nikome. Skoro dvije godine, stvari su funkcionirale da je djete ugl. bilo kod mene, jer tata nije imao vremena, provodi, alkohol, izmjenjivanje žena u njegovom stanu, kocka.. Dao je otkaz i živi od socijale i još nekih nelegalnih izvora.Na sve to nisam se bunila, zaposlena, djete sam uvjek uspjevala i nahraniti i obući, ide u vrtić, a po potrebi sam plaćala i dadilju. Ocu nikada nisam branila da ju vidi ili odvede k sebi, dapače poticala sam njihova druženja. Novac ga nisam nikad ni za što tražila. Ajmo reći da se sada skrasio, ima djevojku. I dalje ne radi na socijali je u podstanarskom stanu i živi na njenoj grbači do kad ne znam, jer ta žena ima djete koje na žalost umire i na osnovu njega ima primanja. Sada tu nastaje moj problem, želim se odseliti u drugi grad, u planu kupnja ili gradnja vlastite nekretnine, želim da moje djete ima nešto svoje a ne da se vučemo cjeli život po tuđim stanovima. Tata se najednom sjetio da ima kćer i već mi daje do znanja kako će ona u školu ići tamo gdje se rodila, znači mogu se odseliti ali u tom slučaju ja se moram vratiti za dvije godine. Kakva su moja prava, kakva su prava djeteta, te dali se uopće smijem preseliti u drugi grad. Ne želim mu oduzimati skrbništvo, niti uskratiti susrete i viđanja, ali isto tako smatram da ne možeš biti roditelj kad se tebi hoće??? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji li kakva odluka o roditeljskoj skrbi? Po mom mišljenju, morat ćete prvo definirati u sudskom postupku s kojim roditeljem dijete živi, kakva je roditeljska skrb (samostalna ili zajednička), kako i kada otac viđa dijete, te koliko je dužan plaćati alimentaciju. Tek onda će se moći reći koja su Vaša, odnosno djetetova prava i obveze, sada ste dvije godine na brisanom prostoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija