Jump to content

Svakodnevna skrb


Upitnici

Preporučene objave

Postovani,

Molim Vas definiciju svakodnevne skrbi i sto ona sve tocno obuhvaca?

Naime, 3 djece zivi s menom, a otac ih vida prema Planu. U 4 godine ih nije odveo na niti jedan pregled kod doktora, ne dolazi na roditeljske sastanke, informacije, sistematske, cijepljenja, nije dogovorio niti ih upisao na niti jednu aktivnost i sl.

Tumaci to tako da to spada u svakodnevnu skrb i da on placa za to.

Nikakav dogovor s njegove strane ne postoji i sve se ocekuje da odradim ja.

Sad kad sam digla ruke od njega (radi milion stvari) i upisala djecu na aktivnosti koje su htjeli, on prijeti da ne postujem zakon jer se nisam dogovorila s njim oko termina niti aktivnosti. Nije bas da iste mogu birati a ionako se stalno mijenjaju radi covida. Sad zna sto znaci rijec dogovor??

Hvala na svakom eventualnom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu se radi o 3 djece i njihovim aktivnostima i skolama i naravno da se neki termini djelomicno poklapaju s njegovim vremenom. Ponudila sam mu da promijeni dane vidanja djece a on niti to ne zeli. Ali i da promijeni dane opwt bi neka aktivnost upala u njegovo vrijeme. Muci ga trenutno, jer njega uvijek nesto muci i komplicira, sto nisam prije upisa na aktivnost njega obavijestila prije nego sam ju upisala na svoju ruku. Ovako zvuci kao da stvarno ima pravo, medutim to je aktivnost koju dijete pohada vec 5 godinu jedino sto vise nije u vrticu nego sam ju upisala van sada skole u blizini gdje zivi i gdje on bude s njima. Poslala sam mu informaciju kad su termini ali valjda nije bilo pecata pa ne prihvaca. To je samo prica za 1dijete a ista stvar je i za drugo 2. 

Ovaj tjedan idemo na medijaciju pa cemo se valjda tamo dogovorit. Iako sumnjam.

Znaci, on je prije djece i ne gleda njihove interese vec svije. Sta ja tu mogu uciniti?

 

Lp 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Upitnici je napisao:

Znaci, on je prije djece i ne gleda njihove interese vec svije.

Susreti i viđanja djece s roditeljem nisu samo interesi tog roditelja već i djece.  Bitno je da se pridržavate odluke koju imate, a ako to nije moguće kao u ovoj situaciji, onda dogovor kuću gradi. Treba vidjeti koliko su ove aktivnosti bitne djetetu, da li se mogu pohađati na nekom drugom mjestu, a da su po rasporedu prihvatljivije itd. Izvanškolske aktivnosti su bitne, ali nisu važnije od redovnog održavanja odnosa sa svojim ocem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana, zahvaljujem na odgovoru i slazem se s Vama medutim da je ikako moguce postici ikakav dogovor ne bi isli na medijaciju jer sama s njim na kraj izaci ne mogu.

Slazem se da je bitno i da je vazna kvaliteta odnosa djece s ocem i da bi mozda trebalo naci neko drugo rjesenje za aktivnosti. No, sto kada bi ja uz svoj posao preuzela i SVE obaveze koje djeca imaju, sve aktivnosti  i uz skolu u razlicitim turnusima (sto u biti i jesam) sto onda s mojim kvalitetnim vremenom s djecom? Ipak se radi o troje djece i sve obaveze puta 3 a ja sama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju (ali samo osobno mišljenje je u pitanju), i drugi roditelj bi trebao sudjelovati u izvanškolskim aktivnostima (odvoz, dovoz itd.) kada se one preklapaju s njegovim terminom održavanja osobnih odnosa, cilj je što manje remetiti djecu. Naravno, to pod uvjetima da niste djecu upisali na previše izvanškolskih aktivnosti kako biste onemogućili njegove susrete s djecom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija