Jump to content

Ovrha/Deblokiranje racuna


MARYDA

Preporučene objave

Zna li neko odgovori?  Od travnja 2020 su mi odblokiranja racuni  I postpak stecaja potrosaca sproveden tako da vise nemam zasticeni racun, ali potrazivanja I ovrhe jos uvijek postoje.  Hoce li ovrhovoditelji opet sjesti na moj bankovni racun I redovita primanja ako ne podmirim sve obaveze I kako mogu sad rjesiti taj problem ovrhe.  Radi se o ovrsi zbog duga za Internet I tele2 od 2012. godine,  ali ta ovrha vise nije na FINI I sta to znaci za mene.  Je li me to oslobadja kamata I troskova pokretanja tog poatupka.  ? Molim za brzi odgovor. 

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru.  Nisam bila bas sigurna sta tocno znaci stecaj potrosaca.  Imam jos jedno pitanje. Opcenito. Ako postoje,  ne znam bas pouzdano,  vjerovnici koji nisu na listi stecaja , bi li oni mogli zablokirati moj racun na banci? Postoji li za te pravna osnova bez da me prethodno o tome informiraju? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , MARYDA je napisao:

vjerovnici koji nisu na listi stecaja , bi li oni mogli zablokirati moj racun na banci? Postoji li za te pravna osnova bez da me prethodno o tome informiraju? 

Svi Vaši dugovi koji nisu otpisani u jednostavnom postupku stečaja potrošača i dalje postoje, te ih vjerovnici mogu pokušati naplatiti na predmetu i sredstvu ovrhe kojega već oni odaberu. Da li ćete prethodno biti obaviješteni i na koji način isključivo ovisi u kojoj je fazi postupak prisilne naplate svakog pojedinog duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

BORBENA7, Hvala puno na odgovoru.  Nemam zasticeni racun, ali mi je racun na banci sad blokiran jer postoje ovrhe,  koje su na FINI.  Postoji li mogucnost da se dogovorim s vjerovnicima ili Inkassom,  npr. za obrocno placanje,  ali da mi oni deblokiraju racun,  jer ne mogu platiti citavu iznos odjednom?

I kome da se obratim za taj dogovor ili prijedlog za otplatu duga, koji dakle ne ide preko FINE?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 18 minuta, MARYDA je napisao:

Postoji li mogucnost da se dogovorim s vjerovnicima ili Inkassom,  npr. za obrocno placanje,  ali da mi oni deblokiraju racun,  jer ne mogu platiti citavu iznos odjednom?

Možete pokušati, ali ne vjerujem da će pristati na povlačenje i na taj način izgubiti red u naplati.

Prije 19 minuta, MARYDA je napisao:

I kome da se obratim za taj dogovor ili prijedlog za otplatu duga, koji dakle ne ide preko FINE?

Za dogovor se uvijek obraćate ovrhovoditelju tj. onome kome sada dugujete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija