Jump to content

Kupovina nekretnine razvedenog vlasnika


xylophone

Preporučene objave

Trenutno sam u procesu kupovine nekretnine koje je vlasnik nedavno razveden. Trenutni vlasnik nekretninu je kupio 2017 godine, razveo se pocetkom 2020. Vlasnik zivi u Njemackoj te je tamo i obavio razvod. Za navedenu nekretninu kaze da nije bracna stecevine te je u predugovoru potpisao izjavu i isto ce biti navedeno u kupoprodajnom ugovoru. U ZK je on jedini vlasnik 1/1, te kaze da ima pavomocne papire brakorazvodne parnice i podjele imovine na njemackom ( nisam ih vidio posto se on trenutno nalazi u Njemackoj ) te su mu odvjetnici u Njemackoj rekli da nema potrebe za dodatnim izjavama od bivse supruge odnosno da moze prodati nekretninu te se ja mogu upisati kao vlasnik po okoncanju kupoprodaje. 

Moje pitanje je dali njegova bivsa supruga moze u nekom trenutku mene tuziti i traziti dio nekretnine sobzirom da imam ovjerene izjave od prodavatelja da nekretnina nije bracna stecevina ili ako bude imala neka potrazivanja to mora od prodavatelja ( mene ne moze tuziti? ), te dali bi trebao traziti da mi donese brakorazvodne papire i onda kod sudskoga tumaca prevesti i ovjeriti da ih imam slucaju nekog potrazivanja ili to nije potrebno sobzirom na ovjerene izjave prodavatelja.

 

Hvala na svim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Ima li u zk u teretnom listu kakvih zabilježbi? Ne bi bilo loše da zatražite tu dodatnu dokumentaciju, tako da vidite o čemu se točno radi.

ZK izvadak je uredan, nema tereta niti nikakvih zabiljezbi, isto tako posjedovni list i pregled glavne knjige sve je uredno, prodavatelj je vlasnik 1/1. Prodavatelj mi je rekao da je kucu kupio gotovinskim kreditom koji je on podigao u Njemackoj te ga on otplacuje

 

U teoriji, ako bi u nekom slucaju njegova bivsa supruga kroz neki period npr. 2,3,5 godina odlucila nesto potrazivati dali bi onda ona mene mogla tuziti i traziti upis u vlasnistvo nekretnine ili jedino moze tuziti bivseg supruga i traziti od njega odredjeni iznos posto cu ja imati ovjerenu izjavu od prodavatelja da nekretnina nije bracna stecevina.

U banki su mi rekli da sa tom ovjerenom izjavom sam ja zasticen, dok mi je javni biljeznik rekao da treba traziti i neke dodatne dokaze ( npr. izjave, papire razvoda itd... ), pa sad trazim pomoc od ljudi sa vise iskustva posto ne znam dali je izjava od prodavatelje dovoljna kako banka tvrdi ili ne, da budem zasticen da bivsa supruga ne moze potrazivati dodatne isplate u buducnosti od mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 8 minuta, Borbena7 je napisao:

To da je teretni list ˝čist˝ je povoljno za Vas. Da li bi bivša supruga mogla potraživati od Vas ili od njega isključivo ovisi o sadržaju tih dokumenata koje on posjeduje.

Zahvaljujem na odgovoru.

 

Budem trazio da mi donese te papire od razvoda, prema njemu sve je rjeseno no budem vidio kad ih donese. Ako nema spomena te nekretnine u podjeli imovine ili ako taj dio nije napravljen u razvodu budem trazio da pokusa dogovoriti sa bivsom suprugom ovjerenu izjavuod nje prema kojoj ona nema potrazivanja prema navedenoj nekretnini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, xylophone je napisao:

Budem trazio da mi donese te papire od razvoda, prema njemu sve je rjeseno no budem vidio kad ih donese.

Nemojte ništa vjerovati na riječ, jer je ulog prevelik.

Prije 11 minuta, xylophone je napisao:

Ako nema spomena te nekretnine u podjeli imovine ili ako taj dio nije napravljen u razvodu budem trazio da pokusa dogovoriti sa bivsom suprugom ovjerenu izjavuod nje prema kojoj ona nema potrazivanja prema navedenoj nekretnini.

Da, možete i to. Ali sada svakako pričekajte da vidite sadržaj ovoga na što se on poziva, pa ćete lako odlučiti što poduzimati dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, xylophone je napisao:

posto cu ja imati ovjerenu izjavu od prodavatelja da nekretnina nije bracna stecevina.

U banki su mi rekli da sa tom ovjerenom izjavom sam ja zasticen, dok mi je javni biljeznik rekao da treba traziti i neke dodatne dokaze

Javni bilježnik je u pravu, jer izjava upisanog vlasnika (prodavca) sa tvrdnjom da predmetna nekretnina nije bračna stečevina je beskorisna ukoliko takva tvrdnja nije istinita. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija