Jump to content

Kapara u gotovini i neovjereni predugovor / isplata na strani racun


Tirak

Preporučene objave

Postovani,

kupujem stan za koji cu ovaj tjedan potpisati predugovor. Agent preko cije agencije kupujem stan trazi da kaparu platim u gotovini, te kaze da predugovor nije potrebno ovjeravati kod biljeznika. Ima li tko kakav savjet glede toga? Mislim da cu inzistirati da se predugovor ipak ovjeri, iako mi se ne svidja niti hodati cestom s 20k eura u djepu...

Razlog tomu je sto prodavatelj nema racun u Hrvatskoj, posto tu niti ne zivi, pa tako zahtjeva da mu puni iznos uplatim na strani racun u Eurima. Da li je to stvarno po zakonu i nije li to riskantno? Trebam li tabularnu izjavu dobiti odmah po uplati, ili tek kada njemu sjedne puni iznos u inozemstvu? 

Nepovjerenje mi ulijeva i to sto su na moj prijedlog da jednostavno otvori racun u HR banci (prodavatelj ima HR drzavljanstvo) rekli da mu je to komplicirano zato jer je star i teze pokretan... Dakle, nije mu problem doci iz druge drzave ovdje da potpisemo predugovor, ali mu je problem otici u banku i otvoriti racun... Cudno, zar ne?

S druge strane, agencija preko koje kupujem se cini legit, papiri su uredni... Tako da ne znam jesam li samo paranoican ili ne... Trebam li na jos nesto obratiti pozornost?

Hvala.

uređeno: od Tirak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija