Jump to content

Promjena prezimena


Đurđa2

Preporučene objave

Poštovani,

Zanimaju me detalji u vezi promjene prezimena. Naime na stranici:  https://gov.hr/moja-uprava/drzavljanstvo-i-isprave/isprave/kako-promijeniti-osobno-ime/1556 vidim da mi treba uvjerenje da se protiv mene ne vodi kazneni postupak. Dokument koji sam nabavio (mada na njemu piše da je svrha vađenja zapošljavanje, neznam da li je to bitno?).

Sad, zanima me informacija u vezi nadležnog ureda državne uprave. Da li to znači ako sam npr. u Crikvenici da to moram ići predat u Rijeku (koja je nadležna za PGŽ) ili mogu to predati u gradskom uredu gdje živim?

 

Hvala, lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Uredi državne uprave su se ove godine spojili sa županijama, tako da morate ići u županiju, ne možete to rješavati u bilo kojem gradskom uredu, osim ako nemate županijsku ispostavu.

Da li je moguće poslat dokumentaciju na adresu i na taj način izvrišit predaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti se koristi u više svrha. Kada se izdaje u svrhu zapošljavanja, ne naplaćuje se. Kada se, pak, izdaje u svrhu promjene osobnog imena, plaća se pristojba u iznosu od 30 kuna. Dakle, "svrha" uvjerenja određuje i iznos pristojbe. U ovom slučaju, trebali biste ishoditi uvjerenje upravo u svrhu promjene osobnog imena. Od prije nekoliko dana putem e-Građani je moguće ishoditi i takva uvjerenja koja se naplaćuju, dok je do sada bilo moguće tim putem ishoditi uvjerenja u svrhe koje su oslobođene pristojbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Promjena prezimena

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija