Jump to content

8 mjeseci bez plaće


werder

Preporučene objave

Poštovani, 

Do prošle godine bila sam zaposlena u Uljanik PIS-u koji je 2.5.2019  otišao u stečaj, s obzirom da nema nikakve imovine ostali su nam dužni osam plaća i otpremninu (dobili smo samo manji iznos od AORT-a). 

Prethodno nas pedesetak iz Rijeke bilo je zaposleno u Brodogradilištu 3. maj, a 2013 godine kad nas je preuzeo Uljanik premješteni smo u „PIS“ (poslovno informacijski sustavi), oni  koji nisu željeli prijeći proglašeni su tehnološkim viškom i dobili  otpremninu. Nastavili smo raditi iste poslove kao i prije premještaja, u istim prostorijama i na istoj opremi koja je i dalje bila vlasništvo Brodogradilišta 3. maj, a poslovi su odrađivani isključivo za 3. maj kao i prije premještaja.

S obzirom da Brodogradilište 3. maj i dalje radi, radnici Brodogradilišta su dobili sve zaostale plaće (i nastavili dalje raditi). 

 

Slijedom svega navedeno zanima me ima li pravne osnove po kojoj bismo mogli potraživati od Brodogradilišta 3. maj da nam isplati 8 neisplaćenih plaća s obzirom da smo radili poslove isključivo za 3.maj. Svi smo bili  zaposlenici 3. maja, a formalno smo prebačeni u Uljanik PIS, jer nismo imali drugog izbora. 

 

S poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija