Jump to content

Prekid alimentacije


gervasius

Preporučene objave

Kćer (25) i nije uspjela upisati slijedeću godinu faksa, i od 11 mjeseca počinje raditi. Rekla mi je da više ne moram plaćati alimentaciju, i da se želi sa mnom dogovoriti da to ne rješavamo sudskim putem, nego kod javnog bilježnika. Također sam kontaktirao socijalnu radnicu koja je inače zadužena za alimentacije, i rekla mi je da je dovoljna potvrda gdje smo oboje  suglasni za prekid plaćanja koja mora biti ovjerena kod javnog bilježnika.

Pa bi me sad interesiralo, da li se sastavlja potvrda, sporazum ili kako već to nazvati...!?!, gdje stoji da je kćer suglasna sa tim i tim datumom da više ne plaćam alimentaciju. I da li je javnobilježnički dokument vjerodostojan što se tiče prekida plaćanja alimentacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonski, nije dovoljna. Uzdržavanje se plaća dok god za to postoje zakonski uvjeti i da bi se prekinula, morali biste podnijeti tužbu za prestanak uzdržavanja koju bi onda kćer priznala i time biste imali relevantnu sudsku odluku na koju se u slučaju pokušaja naplate možete pozvati. Međutim, ako smatrate da kćer neće u godinu dana koliko još ima pravo na uzdržavanje pokretati nikakve prisilne naplate na temelju postojeće presude kojom je određeno uzdržavanje, onda ne morate trošiti vrijeme na to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija