Jump to content

Ne realizirana djacka ekskurzija

Preporučene objave

objavljeno:

Postovani, uplaćivala sam mjesečne  rate putnickoj agenciji u Dakovu, za đačku ekskurziju koja je trebala biti u lipnju ove godine. Sada želim svoj novac nazad, no agencija se brani da nikome ne moraju vratiti novce, dokle god traje ovo stanje s korona virusom, i još 6 mjeseci poslije toga.... Izglasan je kažu takav zakon. 

Vrlo sam ljuta, i ovo je zadnji puta da ću kreditirati neku putničku agenciju, ikada više... a imam troje školaraca.
Kome da se uopće žalim da mi se vrati novac?
Da li je doista izglasan takav zakon?!
... i ako jest, zašto nam onda vlada ne vrati novac?
Moja sestra primjerice, je imala isti slučaj u Austriji, ali njima su vraćeni novci u dva tjedna nakon što je ekskurzija otkazana.
odgovoreno:

Zakon o pružanju usluga u turizmu, izmjene i dopune od 07.04.2020. godine (NN 42/2020)

Iza članka 38. dodaju se članak 38.a i naslov iznad članka koji glase:

»Pravo na raskid ugovora i izdavanje vaučera u uvjetima posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19

Članak 38.a

(1) Iznimno od članka 37. stavaka 6. i 7. i članka 38. stavaka 2. i 3. ovoga Zakona, za neizvršene ugovore o putovanju u paket-aranžmanu koji su se trebali izvršiti nakon 1. ožujka 2020., putnik ima pravo na raskid ugovora o putovanju u paket-aranžmanu po isteku 180 dana od dana prestanka posebnih okolnosti, a organizatori putovanja za iste putnicima izdaju vaučer.

(2) Ako se putnik odluči za povrat sredstava, organizator mora izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku od 14 dana po isteku 180 dana od prestanka posebnih okolnosti.

(3) Vaučer izdan za neizvršeni ugovor o putovanju u paket-aranžmanu pokriven je već ugovorenom jamčevinom za slučaj nesolventnosti i na njemu moraju biti navedeni podaci o jamčevini iz članka 50. stavka 5. ovoga Zakona.

(4) Ovlašćuje se ministar da pravilnikom uredi način korištenja vaučera iz stavka 1. ovoga članka.«.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija