Jump to content

Poslodavac mi hoce dat sporazumni otkaz iako zelim nastavit radit


Marko cro

Preporučene objave

Situacija je sljedeca, radim kao izaslani radnih u njemackoj i imam ugovor da ostajem u njemackoj do 1.11 posto dolazi zakon da svi izaslani radnici moraju kuci da bi se smanjilo divljanje korone u njem, a u hrvatskoj imam ugovor do kraja godine, i dali su nam izbor da mozemo direktno prec u njemackoj ili da se vracamo u hrvatsku, ja sam odlucio da se vratim nazad i sad mi poslodavac daje sporazumni otkaz posto sam visak radne snage, ja ga ne zelim potpisat jer onda gubim svatko pravo i zelim da mi da raskid ugovora kao visak radne snage tako da mogu dobivat naknadu sa biroa. Pitanje je sljedece dali ga imam pravo tuzit ako mi neda raskid kao visak i kakve uopce imam sanse sa tim i sta da radim ak se netko nasao u slicnoj situaciji? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci firma je njemacka koja ima pogon u hrv, ja sam radio u hrv i tad su me poslali ako zelim kao izaslan radnik radit u njem, iako sam radio u njem ja sam dobivao placu u kn i platna lista je nasa, i sad posto takav zakon dolazi vamo u njem su nam dali mogucnost da direktno predemo za njih ili ides nazad za hrv, ja sam odlucio da necu prelazit i da cu se vratit nazad u hrv u kojoj imam ugovor do kraja godine, kad sam nazvao poslodavca i rekao svoje namjere on mi je rekao da nema mjesta i da ce mi dat sporazumni otkaz ako se ja vratim, a ja ne zelim sporazumni vec neki s kojim imam pravo sa biroa posto radim u toj firmi 2,5g

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sporazumni otkaz se može dati radniku samo ako ste oboje suglasni i ako oboje isti potpišete. Ako Vi uskratite suglasnost, odnosno svoj potpis tad poslodavac mora ponuditi drugo rješenje za okončanje Vašeg radnog odnosa. A što će to biti, to samo možete nagađati, jer nemate treću opciju, osim čekati njegovu odluku, a potom sukladno njenom sadržaju poduzimati daljnje radnje za zaštitu svojih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , Marko cro je napisao:

A s kojom sve vrstom otkaza mogu dobivat primanja sa biroa, i dali poslodavac moze dati  takvi otkaz da ja nemam nikakva prava iako zelim radit i imam valjan ugovor do kraja godine?

Ni u ludilu ne potpisuj sporazumni otkaz ugovora o radu, ako kaze da nema mjesta neka ti da poslovno uvjetovani otkaz sa kojim imas sva prava na burzi ili te moze pustiti da ti istekne taj ugovor do kraja godine i sa prijavom na burzu opet imas sva prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija