Jump to content

Mirovinsko u Osijeku, katastrofa!


Preporučene objave

Pozdrav svima,

A što reći na ovo. Prvo mi kažu da je sve u redu da su u Zagrebu prihvatili mišljenje od osijeka. Treba im potvrda o  ustrojbenom mjestu 

rješeno to pa na onda problem da na  rješenju nepiše od kojega datuma je pa neznaju od kada zaostaci. Pa se sastali stručnjaci i nakraju zaključak da nemam pravo da ovi u zagrebu nisu prihvatili rješenje iz osijeka.

Zvao danas mirovinsko i tako mi rekoše, rješenje stiže za par dana. I što reći na to od 3 mjeseca me muvaju i nakraju kažu ništa od toga.

Zanima me isplati li se žaliti ili da ponovo idem na komisiju?

Kada stigne rješenje napišem više detaja. 

Uređeno od Spitfire
Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jedan od mailova što mi poslaše ovi iz osijeka. Poslano 2.9.2020. Ovo samo pišem za sve iz osijeka da se nenadaju brzom rješenju osim ako ih odbijaju, onda su brzi. Meni govoriše da je sve u redu i sastala se inkvizicija i sada odjednom iz Zagreba odbijenica. i trebalo inm od 3 mjeseca da to riješe. Valjda dobiju bonus na svakoga odbijenoga.

Uglavnom kada stigne rješenje skeniram ga i postavim ovdje.

-dana 12.08.2020. zaprimili smo dopis Ministarstva hrvatskih branitelja, KLASA: 562-01/12-0001/2217, URBROJ: 552-05/1-2-20-22 od 06.08.2020., a na temelju Vašeg podneska upućenog Uredu predsjednika vlade Republike Hrvatske vezano za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu.

Ovim putem Vas izvješćujemo da smo dopisima Ministarstvu obrane, Područnom odsjeku za poslove obrane Osijek 1 od 10.03.2020., te požurnicom od 24.08.2020.  zatražili potvrdu o ustrojbenom mjestu  odnosno zvanju hrvatskog ratnog vojnog invalida  iz Domovinskog rata ili  osobnom činu u godini  koja prethodi  godini u kojoj  se ostvaruje pravo na mirovinu, odnosno ukoliko ustrojbeno mjesto nije navedeno –plaću koju je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata  odnosno hrvatski ratni vojni invalid  iz Domovinskog rata primao prema osobnom činu, zvanju  odnosno  ustrojbenoj dužnosti  u trenutku razvojačenja odnosno stradavanja, ovisno o tome što je za njega povoljnije, prema čl. 34. ZOHBDR (NN, br. 121/2017).

 

Budući da još nismo dobili odgovor na traženo, a isto nam je neophodno za izračun mirovine, do dostave odgovora na navedene dopise nismo u mogućnosti postupiti po Vašem zahtjevu.

 

S poštovanjem,

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

13 godina već tražim Braniteljsku mirovinu

Prvo me odbijali jer nisam imao status branitelja, to riješio

Pa nemam borbeni sektor nemože bez toga, to riješio.

Sada mi nije promjenjen uzrok po kojemu sam u mirovini i zato me odbiše. Sada nije važno što imam borbeni sektror i HRVI.

Kada bi to riješio opet bi nešto našli, ma kažem najgori u državi ovi iz osječkog mirovinskog, vjerojatno dobiju bonus za svakoga koga odbiju.

Zato znam da mi nikada neće ni priznati braniteljsku mirovinu.

Uređeno od Spitfire
Link to post
Podijeli na drugim stranicama

I hvala moderatoru što cenzurira moje poruke. Moja ljutnja je zato što mi je žena koja je imala moj predmet mjesec dana govorila da je sve u redu i da ću dobiti zaostatke. I onda dan prije nego što će mi napisati rješenje nazovem je i kaže mi da se sastala inkvizicija i da me ipak odbijaju i ništa od mirovine. Zato sam ogorčen, njima je to sve igra, a kada se zapošljava po političkoj liniji ( TITO JE BIO AMATER ZA OVE). Znači sastali se stručnjaci i da iznađu način da mi se prizna oni naravno, nađoše da mi se neprizna. Hrvi a civilna mirovina. Pa prosudite kakvi to "ljudi" rade u osječkom mirovinskom.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani Zorane, evo pokušavam pohvatati vašu situaciju ali mi baš i ne ide. Iz početnog posta ne vidim nikakve podatke, prvo pišete da ste dobili HRVI bez borbenog sektora, pa onda da ste dobili borbeni sektor, da niste još dobili potvrdu o ustrojbenoj mjestu. Koliko se sjećam pisali ste da ste bili u narodnoj zaštiti  i sad ste otvorili novi temu tako da ne mogu sve pohvatati. Trebali ste nastaviti pisati tamo u temi koju ste otvorili 03.09. "Potvrda o ustrojbenom mjestu". Pošto sam išao u mirovinu i sve rješavao u Osijeku znam da su mi sve riješili za 2 tjedna ali imam sav staž uredno vođen i sve sam pred kompletirao što su mi oni napisali da trebam prije odlaska . Pošto vam ovdje nešto nedostaje od dokumenata a koji je bitan za izračun mirovine, normalno da ne mogu da zaključiti vaš predmet. Kada Ministarstvo obrane područni red u Osijeku pošalje rješenje u mirovinski onda tek oni mogu rješavati predmet. Zaključno nije problem u mirovinskom nego u Ministarstvu obrane koje treba poslati tu potvrdu o ustrojbenom mjestu. Pokušajte u područnom uredu Ministarstva obrane u Osijeku telefonski kontaktirati da vidite gdje je zapelo.  

Područni odjel za poslove obrane OSIJEK

Park kneza Branimira 5/II
31000 Osijek
Voditelj: Mirko Guljaš
e-mail: mirko.guljas@morh.hr
tel: 031/236-201
Fax: 031/236-217

Područni odsjek za poslove obrane OSIJEK 1

Park kneza Branimira 5
31000 Osijek
Voditelj: Dubravko Lukić
e-mail: dubravko.lukic@morh.hr
tel: 031/236-206
fax: 031/236-258

   

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kada stigne rješenje sve ću skenirati pa poslati, vi ste imali sreće jer su vam brzo to odradili. Po vašem ovi u mirovinskom nisu krivi što od 3 mjeseca nerješe slučaj. Ja odem u Područni odsjek za poslove obrane OSIJEK 1a , oni im odmah pošalju što su tražili ali mništa se ne poduzima dok nenapisah mailove svima od vlade, morha...

Nakon toga oni se bude i ponovo šalju požurnicu  Područnom odsjek za poslove obrane OSIJEK 1 i traže što im fali i kao ovi im nisu poslali, ja odem i pitam što je i kažu mi poslali smo u 3 mjesecu i da ih čudi zašto to ponovo traže i on mi pokaže tu potvrdu i ponovo im pošalje. E kažite Vi meni da nisam poslao mailove i malo trgao ove u osijeku oni bi i dalje čekali to što fali. i Gospodin u područnom uredu mi kaže da oni , ODMAH pošalju mirovinskom što god zatraže. I tko je aljkav ,ha. A ja imam HRVI Od 1991 ranjen kao pripadnik Narodne Zaštite ali kao što znate da NZ nije imala status Branitelja ni Borbeni Sektor i da je ovaj zadnji zakon to ispravio. A ja sam tražio Braniteljsku Mirovinu još i prije ovoga zakona ali su me odbijali iako imam HRVI i sada kada imam Borbeni sektor koji su mi zadnji puta uvjetovali da bih mogao dobiti Braniteljsku Mirovinu opet odbijenica jer napraviše zakon da sa Borbenim Sektorom, HRVI, Dragovoljcem i hrvatskim braniteljem možeš kao ja biti u civilnoj mirovini od 1.300 kn. I neznam što je nejasno. Znaći neradnici od 3 mjeseca mi neriješe predmet, kada ih potaknem, kažu sve je u redu imat ćete Braniteljsku, dobiti zaostake i onda nako mjesec dana, čujte inkvizicija neradnička se sastala i zaključismo da se nije promijenio uzrok po kojemu sam u civilnoj mirovini , 20,20, 80, e kada to riješite onda ćete imati pravo na Braniteljsku mirovinu. A  2016 me odbiše jer nisam imao Borbeni sektor. I Sada i sa statusom Branitelja,HRVI I Borbenim Sektorom i Dragovoljstvom , mogu obrisati da ne napišem što , (jer će me cenzurirati.) Tako da mi to mogu i oduzeti netreba mi. I više bih volio da sam na socijali nego ovoj civilnoj mirovini.  Ako vam još nešto nije jasno pitajte. Idući tjedan dolazi rješenje sa odbijenicom pa ga kompletno skeniram i postavim ovdje jer znam da od moje braniteljske mirovine neće biti ništa i još ću se žaliti ali nevrijedi. Ovo ti je kadija te tuži. kadija ti sudi. I tražit ću od Ministarstva Branitelja da mi uzmu i dragovoljstvo i borbeni sektor i status branitelja  i HRVI jer me je sramota imati to u ovakvoj državi.  Tražih to već u vladinom uredu ali mi nisu odgovorili i da i tražio sam da mi uzmu i mirovinu i hrvatsko državljanstvo jer me je sramota biti pripadnikom ovoga naroda. Neznam dali će biti išta cenzurirano, volio bih da ne.

Idući tjedan sken odbijenice i to će biti sve od mene. Sada cilj otići iz ove države i tražiti BILO čije državljanstvo samo da nemam više hrvatsko. Pa makar i srpsko.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, nisam imao problema zato što sam išao u starosnu mirovinu s 41 god staža. Nisam shvatio u kojoj ste vi sad mirovini. Da li ste bili na komisiji za određivanje invalidnosti odnosno omjera rat mir koji vam je potreban za novi izračun kumulirane invalidske braniteljske mirovine. Mislim da će te dobiti mirovinu ali da vam trenutno još nešto nedostaje koliko sam shvatio. Kada dobijete tu odbijenicu vidjet će te u čemu je problem. Jedan kolega je predao za tu istu kumuliranu braniteljsku ali nije od svog liječnika opće prakse tražio da ga se vještači za omjer rat-mir pa je dobio odbijenicu jer nije pratio upute za ostvarivanjem te mirovine.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Skywalker007

Dali ste vi uopće proćitali što ja pišem. U civilnoj sam mirovini 1.300 kn, već 13 (trinaest) godina pokušavam dobiti braniteljsku ali me stalno odbijaju.

U 7 mjesecu 2019 s obzirom da dobih borbeni sektor zatražih Braniteljsku mirovinu tj. doktorica opće prakse poslala prijedlog- za ORS za određivanje kumulativne mirovine sukladno članku 30 ZOHBDR ( 121/17). Predao u mirovinsku u 7 mjesecu, bio na komisiji u 9 mjesecu 2019. Osijek tražio da mi priznaju PTSP kao posljedicu rata jer imam HRVI, ranjavanje u NZ. Zagreb odbio i ostavio uzrok 20,20,80 koji i imam za civilnu mirovinu.

Zaključak, đaba što sada uza sve imam borbeni sektor 148 dana kada s time mogu obrisati, zna se što.  A vi očito krivo shvačate jer ostajem u civilnoj od 1.300 kn jer me stručnjaci u osijeku odbiše, uzrok se mora promijeniti(što neće nikada) npr 30.70 i onda bi imao pravo na braniteljsku. I fascinira me to kada se inkvizicija sastala da su samo tražili kako me odje... a nisu tražili kako mi priznati mirovinu. Jer sigurno ima opcija, ali da nekome iz inkvizicije tutnek par milja eura, sigurno bi našao rupetinu u zakonu i riješio mirovinu.

I ponavljam po stoti puta, idući tjedan stiže odbijenica od inkvizitora osječkih i u cijelosti je objavim tu jer mi je jasno da nikada (ovi iz Osijeka se vrhunski trude već 13 godina) neću ni ostvariti braniteljsku mirovinu.  Nadam se da je sada sve jasnije. i moj prijatelj je nedavno otišao u mirovinu i isto je 6 mjeseci čekao vrijedne ljude iz mirovinskog u osijeku da mu riješe i još trčao okolo ak je što falilo i požurivao jer da je čekao te aljkavce i neradnike, nebi je još dobio. I najveći problem je što izgubih 7 mjeseci zbog njihove aljkavosti, mogli me odbiti u 3 mjesecu. Ali kada se zaposliš po političkoj liniji a ne po znanju onda nije ni čudo što toliko traje.

Ispričavam se što sam malo grub ali čitajte pažljivije.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 2 sati , Skywalker007 je napisao:

Jedan kolega je predao za tu istu kumuliranu braniteljsku ali nije od svog liječnika opće prakse tražio da ga se vještači za omjer rat-mir pa je dobio odbijenicu jer nije pratio upute za ostvarivanjem te mirovine.

Pa i ja ne čitam što Vi pišete. Pitajte kolegu što je točno tražio od doktorice jer meni na komisiji to nisu utvrđivali, a mislio sam da hoće. Jer na ovo što sam se ja pozivao je ovo, jer tako mi je rekla jedna Gospoda u Ministarstvu Branitelja u Osijeku. A vidim da tu nema spomena rat-mir.

Pravo na invalidsku mirovinu

Članak 30.

(1) Hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata kod kojega je nastao potpuni gubitak radne sposobnosti ili djelomični gubitak radne sposobnosti kao posljedica ranjavanja, ozljede, zatočeništva u neprijateljskom logoru, zatvoru ili u drugom neprijateljskom objektu, bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske ima pravo na invalidsku mirovinu.

(2) Hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata kod kojega je potpuni gubitak radne sposobnosti ili djelomični gubitak radne sposobnosti djelomično prouzročen ranjavanjem, ozljedom, zatočeništvom u neprijateljskom logoru, zatvoru ili drugom neprijateljskom objektu, bolesti, pogoršanjem bolesti odnosno pojavom bolesti zadobivenom u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a djelomice bolešću, ozljedom izvan rada, ozljedom na radu ili profesionalnom bolešću izvan tih okolnosti, invalidska mirovina određuje se razmjerno utjecaju pojedinih uzroka na potpuni ili djelomični gubitak radne sposobnosti.

(3) Pravo na invalidsku mirovinu hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata ostvaruje na temelju izvršnog rješenja o trajno utvrđenom statusu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata.

(4) Pravo na invalidsku mirovinu ostvaruje se pod uvjetima i na način propisan Zakonom o mirovinskom osiguranju, ako ovim Zakonom nije drukčije propisano.

Uređeno od zoranp
Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 4 sati , zoranp je napisao:

Kada stigne rješenje sve ću skenirati pa poslati, vi ste imali sreće jer su vam brzo to odradili. Po vašem ovi u mirovinskom nisu krivi što od 3 mjeseca nerješe slučaj. Ja odem u Područni odsjek za poslove obrane OSIJEK 1a , oni im odmah pošalju što su tražili ali mništa se ne poduzima dok nenapisah mailove svima od vlade, morha...

Nakon toga oni se bude i ponovo šalju požurnicu  Područnom odsjek za poslove obrane OSIJEK 1 i traže što im fali i kao ovi im nisu poslali, ja odem i pitam što je i kažu mi poslali smo u 3 mjesecu i da ih čudi zašto to ponovo traže i on mi pokaže tu potvrdu i ponovo im pošalje. E kažite Vi meni da nisam poslao mailove i malo trgao ove u osijeku oni bi i dalje čekali to što fali. i Gospodin u područnom uredu mi kaže da oni , ODMAH pošalju mirovinskom što god zatraže. I tko je aljkav ,ha. A ja imam HRVI Od 1991 ranjen kao pripadnik Narodne Zaštite ali kao što znate da NZ nije imala status Branitelja ni Borbeni Sektor i da je ovaj zadnji zakon to ispravio. A ja sam tražio Braniteljsku Mirovinu još i prije ovoga zakona ali su me odbijali iako imam HRVI i sada kada imam Borbeni sektor koji su mi zadnji puta uvjetovali da bih mogao dobiti Braniteljsku Mirovinu opet odbijenica jer napraviše zakon da sa Borbenim Sektorom, HRVI, Dragovoljcem i hrvatskim braniteljem možeš kao ja biti u civilnoj mirovini od 1.300 kn. I neznam što je nejasno. Znaći neradnici od 3 mjeseca mi neriješe predmet, kada ih potaknem, kažu sve je u redu imat ćete Braniteljsku, dobiti zaostake i onda nako mjesec dana, čujte inkvizicija neradnička se sastala i zaključismo da se nije promijenio uzrok po kojemu sam u civilnoj mirovini , 20,20, 80, e kada to riješite onda ćete imati pravo na Braniteljsku mirovinu. A  2016 me odbiše jer nisam imao Borbeni sektor. I Sada i sa statusom Branitelja,HRVI I Borbenim Sektorom i Dragovoljstvom , mogu obrisati da ne napišem što , (jer će me cenzurirati.) Tako da mi to mogu i oduzeti netreba mi. I više bih volio da sam na socijali nego ovoj civilnoj mirovini.  Ako vam još nešto nije jasno pitajte. Idući tjedan dolazi rješenje sa odbijenicom pa ga kompletno skeniram i postavim ovdje jer znam da od moje braniteljske mirovine neće biti ništa i još ću se žaliti ali nevrijedi. Ovo ti je kadija te tuži. kadija ti sudi. I tražit ću od Ministarstva Branitelja da mi uzmu i dragovoljstvo i borbeni sektor i status branitelja  i HRVI jer me je sramota imati to u ovakvoj državi.  Tražih to već u vladinom uredu ali mi nisu odgovorili i da i tražio sam da mi uzmu i mirovinu i hrvatsko državljanstvo jer me je sramota biti pripadnikom ovoga naroda. Neznam dali će biti išta cenzurirano, volio bih da ne.

Idući tjedan sken odbijenice i to će biti sve od mene. Sada cilj otići iz ove države i tražiti BILO čije državljanstvo samo da nemam više hrvatsko. Pa makar i srpsko.

Zašto si napisao da imaš HRVI a tražiš braniteljsku mirovinu ?

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U mirovini sam od 2007 , civilnoj jer nisam mogao u Braniteljsku jer sam bio samo  u Narodnoj Zaštiti i tamo ranjen i 20 posto HRVI. Zato sada i pokušavam vojnu, ali mi nije jasno kako mi na komisiji nisu određivali rat-mir, onda bih valjda imao pravo na ponovni obračun ha?

Gore i napisah da 13 godina pokušavam vojnu, nepročitaste sve.

 

Uređeno od zoranp
Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 6 minuta, zoranp je napisao:

U mirovini sam od 2007 , civilnoj jer nisam mogao u Braniteljsku jer sam bio samo  u Narodnoj Zaštiti i tamo ranjen i 20 posto HRVI. Zato sada i pokušavam vojnu, ali mi nije jasno kako mi na komisiji nisu određivali rat-mir, onda bih valjda imao pravo na ponovni obračun ha?

Gore i napisah da 13 godina pokušavam vojnu, nepročitaste sve.

 

Pošto si ranjen u NZ a ne u ZNG, po tadašnjem zakonu nisi bio borbeni sektor nisi mogao ostvariti vojnu mirovinu.nisi napisao kada si stekao status RVI.

Da li je Tvoj doktor poslao prijedlog za komisiju da Ti odrede omjer ?

Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 8 sati , buda2 je napisao:

Pošto si ranjen u NZ a ne u ZNG, po tadašnjem zakonu nisi bio borbeni sektor nisi mogao ostvariti vojnu mirovinu.nisi napisao kada si stekao status RVI.

Da li je Tvoj doktor poslao prijedlog za komisiju da Ti odrede omjer ?

Ranjen 1991 hrvi 30 posto u N.Z a od 1994 imam trajni hrvi 20 posto.

A na komisiji bio u 9 mjesecu 2019, tj. doktorica opće prakse poslala prijedlog- za ORS za određivanje kumulativne mirovine sukladno članku 30 ZOHBDR ( 121/17). Tako mi rekoše u ministarstvu Branitelja u Osijeku da mi to doktorica napiše.

Da li je Tvoj doktor poslao prijedlog za komisiju da Ti odrede omjer ?

E to mi doktorica  nikada nije napisala jer nisam ni znao da moram točno to naglasiti (nitko mi nereće)

Što točno doktorica mora napisati i kada ponovo mogu podnijeti zahtjev za vještačenje?

Dali ću sada morati čekati 6 mjeseci od ove odbijenice  što mi treba doći od mirovinskog iz osijeka ili se računa 6 mjeseci kada sam zadnji puta bio na komisiji a to je 9 mjesec 2019.

Hvala!

Uređeno od zoranp
Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani zorane, pročitao sam da ste u civilnoj mirovni ali sam pitao u  kojoj točno civilnoj mirovini:  invalidska mirovina opća - profesionalna nesposobnost ili starosna mirovina HZMO . Kada dobijete rješenje na svoje ime stavite nešto da se ne vidi i slikajte onda objavite pa ćemo biti puno pametniji o čemu se konkretno radi, možemo se ovako unedogled vrtiti u krug. Lijep pozdrav.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ispričavam se, vi fino ja bezobrazno. Ma ja sam u civilnoj, opća nesposobnost. Znam samo da mi nije utvrđen omjer rat-mir jer to nisam ni tražio od Doktorice.  I znam da me odbiše jer se nije promijenio uzrok. Jedino me zanima ako me doktorica pošalje da mi odrede rat-mir, dali onda igra ulogu ako mi se nije promijenio uzrok 20-20-60 i dali me onda opet mogu ovi u osijeku odbiti zbog toga?

A naravno da ću skenirati rješenje i postaviti ovdje. Hvala. Pozdrav.

 

Link to post
Podijeli na drugim stranicama
  • 2 weeks later...

Zvao danas mirovinsko u Osijeku pa mi rekoše da su moj predmet poslali u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje Središnja služba Zagreb, da budu sto posto sigurni da li da me otpuše ili ne.

Kolike su šanse da u Zagrebu odluče pozitivno u mome slučaju, jer mi se nije promijenio uzrok zbog kojega sam u civilnoj mirovini. A po novom zakonu sam stekao Borbeni sektor.

Sada opet čekanje.

 

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu posjetio   0 korisnika

    No registered users viewing this page.

  • Online korisnici

×
×
  • Napravi novi...