Jump to content

HRT ovrha nakon puno godina


acer111

Preporučene objave

Dobar dan. 

20.10.2020. mi je sjelo na račun pet ovrha od HRT-a. Dvije iz 2007., jedna iz 2008. i dvije iz 2009. godine sve ukupno oko 5500 kn. 

Rješenja o ovrsi nisam dobio. Pretpostavljam da su dostavljena na moju staru adresu prebivališta na kojoj više preko pet godina ne živim. Djelatnica u Fini mi spominje da su mi te ovrhe sjele u travnju a onda je Vlada stopirala ovrhe.... Što mi je činiti? Što je sa zastarama.... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnički ured je samo punomoćnik ovrhovoditelja. Isprave koje su dostavljene na Finu temeljem kojih ona provodi ovrhu, da li su rješenja o ovrsi koje je donio javni bilježnik ili sud? Od javljanja odvjetničkom društvu nemate nikakve koristi, na Vama je da utvrdite o kakvom dug je riječ i kako su isprave postale ovršne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara nastupa 10. godina od pravomoćnosti rješenja, ali se ovaj zastrani rok prekida sa radnjama ovrhovoditelja koje je poduzeo pred nadležnim tijelima s ciljem naplate duga. Tako da trebate provjeriti da li je bilo pokušaja naplate. Pri tome pazite na rok od 60 dana (računa se od dana dostave zahtjeva Fini na provedbu) koji imate za korištenje pravnih sredstava koja su u ovakvim slučajevima na raspolaganju ovršeniku, odnosno ovo je rok u kojemu možete od suda tražiti ovrhu i proglašenje ovrhe nedopuštenom. Za više pogledajte čl. 210. Ovršnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, Borbena7 je napisao:

Direktno od vjerovnika, zatim na nadležnom općinskom sudu, da li je na ovršnom odjelu pokrenut kakav ovršni postupaka u odnosu na Vas kao ovršenika (tu bi mogle biti i ove ovrhe, ali da su obustavom okončane).

Pitam zato što mi djelatnica u Fini kaže da više nema ništa. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija