Jump to content

nasljedstvo


mama2304

Preporučene objave

Pozz......ako može mala pomoć....

Vlasnica sam stana na papiru 1/1 ( zajedno smo ulagali u taj stan,), imam supruga i naše zajedničko dijete.....Međutim moj suprug ima dijete iz prvog braka.

Ako možete odgovoriti na par pitanja:

1. Ako se mom suprugu ne daj Bože nešto dogodi...ima li dijete iz prvog braka pravo potražnje na taj stan ( koji glasi samo na mene )?

2. Ukoliko ima.....kako riješiti da dijete iz prvog braka nema pravo potražnje na taj stan ? (s obzirom da smo samo suprug, dijete i ja ulagali u taj stan / 20-ak god dok smo bili podstanari)

.....s tim da je djetetu iz prvog braka uplaćivana redovna alimentacija više od 20 god. i još se plaća ( a ono u stanju nije niti poruku poslati ni javiti se , ako suprug ne nazove).

.., Suprug ima i jednu nekretninu na sebi i ne želi djetetu iz prvoga braka ništa ostaviti, jer kaže da nije zaslužilo, jer uopće ne želi komunicirati s nama, a s tim da suprug ispunjava sve obaveze prema djetetu...

3. Kako dijete iz prvog braka riješiti da nema prava na nikakva potraživanja? ( znam da je to grubo, ipak je njegovo dijete, ali to dijete nikada nije nazvalo samoinicijativno, niti se zanimalo kako otac živi, i još dosta toga što baš i nije za priču......)

Samo želimo zaštiti naše zajedničko dijete, jer ipak se odvajalo od njegovih usta da bi se slalo djetetu iz prvog braka i još uvijek to radimo.....

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , mama2304 je napisao:

Vlasnica sam stana na papiru 1/1 ( zajedno smo ulagali u taj stan,)

Jeste li zajedno ulagali u stan čija ste vi vlasnica (vlastita imovina) ili se pak radi o imovini stečenoj u braku. 

 

prije 10 sati , mama2304 je napisao:

Ako se mom suprugu ne daj Bože nešto dogodi...ima li dijete iz prvog braka pravo potražnje na taj stan ( koji glasi samo na mene )?

Pod pretpostavkom da je stan bračna stečevina ima pravo nasljeđivanja na suvlasničkom dijelu oca, no obzirom da  je stan upisan isključivo na vas 1/1, jasno da bi svoje pravo morao ostvariti tužbom. 

 

prije 10 sati , mama2304 je napisao:

Ukoliko ima.....kako riješiti da dijete iz prvog braka nema pravo potražnje na taj stan ? (s obzirom da smo samo suprug, dijete i ja ulagali u taj stan / 20-ak god dok smo bili podstanari)

Na način da mu se iz preostale suprugove imovine osigura nužni dio. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija