Jump to content

Kršenje privatnosti na radnom mjestu


Djelatnik1

Preporučene objave

Poštovani, kako se zaštiti od toga da nadređeni na poslu u svojim poslovnim krugovima komentiraju privatni život i privatne planove podređenih? Komentiranje se odvija u mojoj odsutnosti, ali sam u par situacija doznao da drugi zaposlenici u drugim jedinicama znaju neke privatne stvari o meni koje ih se uopće ne tiču i nemaju ih pravo znati, a mogli su doznati jedino od mojih šefova. Nadređeni de facto djeluju kao lokalni dušebrižnici. Je li to kršenje prava osobnosti, mobbing ili nešto drugo i kome se obratiti za pomoć ako ću imati štetu? Nisam član sindikata.

uređeno: od Djelatnik1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Djelatnik1 je promijenio naziv u Kršenje privatnosti na radnom mjestu
, Ruby_Danderfluff je napisao:

Ako se ta situacija ponavlja najmanje jednom tjedno kroz 6 mjeseci, i ako Vam je narušila zdravlje ili kvalitetu života, tada se radi o mobbingu. U svakom slučaju, ako ima onih koji mogu potvrditi da se radi o uvredi, kleveti i sl., tada je i kazneno djelo uvrede ili klevete.

Ne ponavlja se toliko. Razlog su dva privatna razgovora koje su sefovi naculi dok sam razgovarao u uredu na pauzi i jedan post s mog facebooka. Nedavno sam doznao da potpuno desete osobe u firmi s kojima su sefovi dobri znaju stvari o meni koje ih se uopce ne ticu!? Unutar moje jedinice dva puta je bilo direktnog dobacivanja. Pljuvanje po clanu moje obitelji, pljuvanje po imovinskom stanju clana moje obitelji, komentiranje privatnih planova. Ne mogu reci da mi se zdravlje narusilo, ali sam se posteno nazivcirao jer ne komentiram privatne planove ni clanove obitelji drugih na poslu. 

Mislim da ne bi proslo kao uvreda jer su dobacivanja uvijek bila jedan na jedan i ne znam tko bi potvrdio, ali me zanima koliko to prolazi kao mobbing.

uređeno: od Djelatnik1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
, Ruby_Danderfluff je napisao:

Samo to, po mom mišljenju nije mobing. Svakako bi trebalo biti nekakve značajnijih duševnih smetnji kao posljedica toga.

Poštovani, proučavao sam i mislim da se radi o kršenju članka 8. Europske Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Dali postoji neki zakon na nacionalnoj razini s jednakovrijednim člankom? Jer mi šef po organizaciji širi privatne detalje koje se ni njega ni drugih jednostavno ne tiču. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, Ruby_Danderfluff je napisao:

Naravno, ustav ima istu odredbu, čl. 35., no to je neovisno o radnom okruženju, svatko ima pravo na zaštitu privatnosti osobnog i obiteljskog života.

Poštovani, kad zbrojim sve što ste do sada napisali, da bi mogao pokrenuti bilo kakav postupak protiv nadređenih zbog kršenja čl. 35 ustava moram moći dokazati da su mi njihovi postupci narušili zdravlje ili da se ogovaranje, širenje detalja o privatnom životu i dobacivanje događa dovoljno često? Drugog temelja za pokretanje postupka nema?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija