Jump to content

Postupanje po razvodu vanbracne zajednice


Sashs

Preporučene objave

Pozzz svima.....trebam savjet.....majka otisla i ostavila mi kcer (12) na moju i djetetovu zelju.....razlog je uzastopna nevjera,zadnje 4 god,neodgovornost,nebriga,prema tom djetetu od njene 5 god.....te ju i samo djete pocinje zvat ljencinom....nije kuhala,preuzela moja majka uz nase financiranje,nebriga oko djetetovih potreba,iskoristavanje mene financijski.....ulazim u dva velika kredita radi adaptacije kuce moji roditelja,te se ceka da ih ja dobijem kako bi priustili djetetu potrebne naocale,poskupe,dok ona skriva od nas 5000e,za sto saznajem nakon njenog odlaska od kuce.....koje cuva da bi otisla u Tunis,sto je rekla sogoròvoj zeni a ona meni,novom partneru kojeg ce tek tad i vidjet prvi put.....bivsa ima 37 god.....neradeci nista po kuci po cjele dane,igrajuci neku igricu ga je i upoznala.....a on ima 21 god.....zbog cega sam joj po 4 put dao na izbor da se opameti ili nek ide a opcenito jo prijatelji ne prelaze 25 god.....roditelji joj to znaju i podrzavaju....napisali smo sporazum ,koji sam pronasao na ovoj stranici,o zajednickoj roditeljskoj skrbi.....dijete joj ide 3 dana u tj. Ili po zelji djeteta u posjet....dijete slabo i zeli njoj a ni ona se ne buni,no i kad dode ona je na mobitelu s tim klincom....ne trazim alimentaciju,unatoc velikom kreditu,samo sam htio da ode....takoder imali smo i svijedoka,dugogodisnjeg prijatelja,pri cemu je on bio i prisutan potpisivanju.....najvise me zasmetalo sto je zanemarivala cjelu obitelj u 15god. vanbracne zajednice,pogotovo zdravlje djeteta dok je ona imala novac.....ajde sto meni nije skuhala,oprala,ocistila,navikao se...no djetetu uskratit naocale,robu,hranu zbog putovanja u Tunis? Znam da sam i ja kriv,no neznam znate li kakav je osjecaj,kad dodes s posla,i kad vam djete dode i kaze tata nemam iz cega popit vode,dok ona igra igricu i pije kavu? Srce puca.....kada sam ju odveo njenoj majci da porazgovaramo,rekla mi je zasto ti nisi oprao casu,sude,skuhao,ocistio.....a uvjek sam pitao sto ti treba.....ispao sam negativac....

Eto zanima me dali je to zdrava okolina za to djete kod nje s obzirom na receno,trebam li ipak trazit alimentaciju....kako bi vi postupili....da se razumijemo,trpio sam sve to jer sam je volio....hvala na razumijevanju...lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se nadležnom CZSS, jer ovo što navodite je prilično nesređena situacija, a žrtva je Vaš dijete. Alimentacija ne pripada Vama kao roditelju već djetetu i ne možete je kao takve odreći. Nadalje, dijete ima pravo na susrete i odnose sa roditeljem s kojim ne živi, dapače ovo mu je prijeko potrebno. Djetetu je potreban red i kontinuitet, a ne da se s njom ˝dobacujete˝, tako da je najbolje da potražite stručnu pomoć pri CZSS, jer možda oni bar donekle urazume majku i ukažu joj na njena prava, ali i na obveze, a sve u interesu Vašeg djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sashs, iz osobnog iskustva, takvu osobu što dalje od sebe, viđanja s djetetom odredite i držite ih se (ona, ako je doista takva kako kažete vjerojatno i ne bude dugo zainteresirana da viđa dijete, Vi ćete nažalost- i doista mislim ovo kad kažem nažalost, jer nijedno dijete ne zaslužuje da ga roditelj ostavi tada moći tražiti da se majci oduzme roditeljska skrb).
Za uzdržavanje, dobro Vam je rekla Borbena7, to je PRAVO djeteta i DUŽNOST roditelja s kojim dijete ne živi, dakle ne možete se nikako odreći prava na primanje tog iznosa. Ja bih, sa ovim iskustvom, tražila maksimalan iznos koji mogu dobiti. Pitanje je bude li Vam uopće plaćala, a ako ode u Tunis hoćete li je moći ovršiti ako ne plaća. Nemojte biti naivni kako sam ja bila, pa ostaviti sve, jer ćete se za par godina probuditi i shvatiti što ste sve mogli i trebali, ne za Vas, nego za Vaše dijete - tražiti.

Sretno, čuvajte svog anđela, budite uz nju, ne dozvolite joj da ružno govori o majci niti da sluša ružno o njoj. Nikako i nikada. Potičite dijete na razumijevanje, koliko god je ponekad teško, ali ako ne možete reći ništa lijepo, onda nemojte reći ništa. Najbolje je tako, jer su djeca previše ranjena i ovako, bez dodatnih priča. Samo je zagrlite i samo joj recite da je volite do neba i nazad. I opet tako. To će biti dovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na savjetu.....meni je zalosno sto ja djete moram gurat njoj....znaci nema komunikacije preko tjedna izmedu njih.....kad je otisla zovem ju nakon 7 dana da pitam zasto se ne javlja svom djetetu....dobivam nebulozan odgovor: zasto se ona ne javi meni?!

Pitam djete jel ti fali kaze da ne.....sve u svemu imam osjecaj da se nije razvila normalna veza mame i kceri....hvala jos jednom na savjetu.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija