Jump to content

Neovlašteno snimanje


soole

Preporučene objave

POZVANI smo u obiteljsku kucu radi isplate duga prema nama. Glava obitelji je dao mojoj supruzi odobrenje da snima razgovor na mobitel. Razgovor je krenuo u nezeljnom smjeru i doslo je do povisenih tonova (sa obije strane) a "gazda" i sin  su cak fizicki nasnuli na mene ali su nakon sto sam ih upozorio da me ne diraju odustali (nije bilo fizickog kontakta): Nakon toga nas je "gazda" (kuca je formalno upisana na maloljetnu djecu njegovog sina) potjerao iz kuce. Kada smo podnijeli protiv njih kaznenu prijavu zbog prijevare, sin "gazde" je pritiv mene podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje. Prijava je nakon sto je salusana snimka CJELOG dogadaja odbacena. Protiv sina je po sluzbenoj duznosti podnesena kaznena prijava zbog laznog prijavljivanja kaznenog djela. Bilo bi previse da pisem o "zavojitom" putu naseg pravosuda ali prijavljeni je sada osloboden zbog toga sto su trazili da se snimak razgovora proglasi nezakonitim zbog toga sto i on nije dao odobrenje za snimanje. Sud obrazlaze da nemoze sa sigurnoscu (bez snimke) utvrditi dali je optuzenik moje izjave svatio kao prijetnju ili ne. Zanima me mogu li u zalbenom postupku zatraziti da se preslusa samo snima mojeg dijela govora s obzirom da nigdje ne stoji da je zabranjeno snimanje samog sebe-tojest onoga tko se ne protivi snimanju (kao sto sam naveo snimala je supruga-mobitel je bio na sredini stola)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko sam shvatio vi ste podnijeli prijavu za prevaru,ali zbog prijave (lažne) sad Vam je cilj da bude kažnjen i zbog te lažne prijave.

ja bih na vašem mjestu i dalje u žalbi "inzistirao" da se prihvati cijeli snimak jer se radi o dogovoru glavnih aktera (vi i dužnik) ,a dotični sin je upoznat s tim snimanjem (ako je) i nije se protivio...a ako se to ne prihvati ,onda da se bar presluša nesporni dio snimke bez njegovog dijela i ako je moguće da se iz toga zaključi da nije bilo nikakve prijetnje ,odnosno da se radi o lažnoj prijavi

uređeno: od Mister-X
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija