Jump to content

Razvod braka


Naradin

Preporučene objave

Poštovani, 

Nakon sedam godina braka sam se upravo razvela pa me zanima imam li ja pravo na potraživanje od bivšeg supruga da me isplati novčano za tih 7 godina zajedničkog života? 

Malodobno dijete i ja smo izašli iz stana, po dogovoru dijete će živjeti samnom. 

B. suprug je podigao polovicu kredita za stan, njegov otac mu je darovao ostatak  novaca. 

Ne bih željela, niti imala koristi da se miješam u stan,ali me zanima da li išta znači činjenica da sam ja ipak i čistila, kuhala, 4 godine sam i pridonosila naravno u tu zajednicu (tri godine sam bila nezaposlena)... 

Hvala na odgovorima

uređeno: od Naradin
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, bez obzira na koji način je stan stečen, ako je stečen za vrijeme trajanja bračne zajednice, a razvidno je, po Vašim navodima, da je upravo tako, stan se tretira kao bračna stečevina i, kao takav se dijeli popola, doduše, kako navodite da je bivšem suprugu za polovicu stana novce darovao njegov otac i ako bi on uspio dokazati da je baš za te novce kupljen dio stana, jedan dio stana bi pripadao njemu kao njegova osobna imovina, dok bi se drugi dijelio na pola bez obzira što je on digao kredit, jer, kako i sami navodite, dok je on otplaćivao kredit, Vi ste prali, peglali i vršili ostale poslove u bračnoj zajednici s time što bi on imao pravo, po otplati kredita, potraživati dio koji bi otplatio po završetku bračne zajednice sukladno dijelu stana koji ste Vi dobili... Vi trebate pokrenuti sudski postupak za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine, ako to nemožete na miran način realizirati, u kojem postupku će se utvrditi sve bitne činjenice i donijeti sudska odluka.. 

Inače na neko drugo novčano obeštećenje zbog pranja, peglanja i ostalih poslova koje ste radili u bračnoj zajednici, nemate pravo, jer se tretira da, dok ste Vi radili te poslove, on je na drugi način, financijski kako navodite, pridonosio bračnoj zajednici u kojoj ste živjeli obadvoje, imali zajedničke interese i trošili zajedno.. Sretno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija