Jump to content

Obveza javljanja na HZZ Oglase u toku ostvarivanja prava naknade za nezaposlene?


Dzej150

Preporučene objave

Imam VSS, a HZZ me dolosvno zatrpava porukama putem Vibera da se javljam na neke poslove koji su mi "djelomično" SSS struka, a niti nemam radnog iskustva u svojoj SSS struci, isključivo u VSS-u; imam li se obvezu stvarno javiti na taj oglas za posao koji me nimalo ne zanima kako ne bih izgubio pravo na naknadu s HZZ-a dok sam prijavljen kao nezaposlena osoba koja ostvaruje pravo na naknadu? vremena su takva kakva jesu, ne bih se čudio da bi mogao i to izgubiti, bolje da pitam nego da skitam :facepalm:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovanje,

Imam jedno pitanje,pa vidim da je tu tema vezana za HZZO,a mene zanimaju neka prava ako uopće  ih ima.

Godine 2018 sam teško  nastradao radeći  u Njemačkoj poslove  tesara preko HR.firme. Imao sam dvije operacije ramena i niti nakon 80 fizioterapija  ruka mi nije u funkciji ,več zaostaje u dizanju 20 posto. Naravno da tom poduzeću nije bilo važno kako mi je niti su me zabrinuli gore kod liječnika, več su me tako slomljena  ugurali u prvi autobus za HR. Nakon isteka bolovanja ,raskinuo sam sa njima radni odnos i zaposlio se u firmi koja se bavila prjevozom . Ovih dana radi Covida 19 postao sam  tehnološki višak. Prijavljujem  se  Zavodu za zapošljavanje i odmah mi daje uz,Rješenje  za visinu naknade i uputnice da idem na razgovor u dvije građevinske firme koje traže tesara. Jedna od njih je i firma gdje sam nastradao. Što mi je činiti. Jer imam pravo odbiti posao? Da odem na razgovor i da im pokažem   moju liječničku dokumentaciju gdje se vid  da   ne mogu raditi na tom poslu jer mi rame nije stabilno a ruka ograničena  u kretanju. Osim toga,imam troje djece, 10,6,4 godine. Najmlađi ima Rješenje po kojem prima uvećani dječji i pomoč za njegu jer je invalid III stupnja. Supruga i ja smo radili u kontra smjenama kako bi bili s njima. Jel imam pravo odbiti terenski rad i u samoj našoj državi zbog toga. Želim raditi. No ne posao  tesara,bojim se stradavanja još težeg. Pa i po život  opasnog.Po Zavodu za zapošljavanje nisam se vukao i koristio njihove usluge do sada. Zima je i covid pa ću trebati malo više vremena da si nađem odgovarajući  posao. Kako se mogu zaštititi da ne izgubim naknadu i na što se mogu pozvati.

Hvala na svakom  odgovoru,lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija