Jump to content

Nasljedno pravo


Lilik

Preporučene objave

Poštovani,

rođakinja ima samo posjedovni list koji glasi na  djevojačko ime njene bake koja je umrla 1976. g. Vlasnički list je na ime bakinog pok. brata koji joj je poklonio zemlju kad je odselio u inozemstvo. Može li se i gdje pokušati pronaći darovni ugovor?  Sin s kojim je živjela u zajedničkom kućanstvu je na ostavinskoj rekao da ona nema nikakve imovine i da su mu uredno pozvani  2 sestre, sin od jednog pok. brata i da je drugi brat u inozemstvu. Izgleda da nitko nije bio obaviješćen da će i kad će se provoditi ostavinska rasprava pa se nije ni pojavio ili bilo kako odazvao, a spomenuti sin je nastavio koristiti sve materine nekretnine.

Obitelj nam i nije povezana i ne znamo uopće koliko sad ima rođaka niti gdje su, ni kako se zovu. Može li se zatražiti podjela naknadno nađene imovine tako da navedemo po jednog nasljednika onih koji su spomenuti u oporuci. npr. rođakinju kao nasljednicu svoje majke, drugu tetu kao nasljednicu druge bakine kćeri, kćer spomenutog sad pok. unuka,  sina pok. sina onoga koji koristi nekretnine i , na kraju onaj koji je živio u inozemstvu je tamo i umro i bez nasljednika je.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija