Jump to content

zastara poreza


LALAMBA

Preporučene objave

Poštovani!

Bila bih Vam izrazito zahvalna,ukoliko mi možete odgovoriti na pitanje i malo rasvijetliti situaciju.
Naime,da li može (s pravne strane gledano),doći do zastare dugogodišnjeg neplaćanja najma i poreza za sjedište firme koje se nalazi u privatnom stanu direktora? 
Ukoliko je moguće,koliko godina se unatrag može otpisati dug?Ako nije,na koji način se to može izregulirati i nastaviti plaćati,te kolike su eventualne kazne za to.Naime,radi se o tvrci,čiji je direktor umro,a par god.prije njegove smrti,kada se razbolio,njegov sin je postavljen za direktora.Sjedište je i dalje u istom stanu,samo što je stan sada u majčinom vlasništvu,tri godine.On se nije razumio u taj posao,obveze i zakone.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!
S poštovanjem!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara neplaćanja najma od strane trgovačkog društva prema direktoru nastupa nakon 5 godina, dakle, sve iza pet godina se može otpisati, računovodstveno govoreći. Naravno, ako je direktoru to u korist (da može putem najma izvući neki novac iz firme), odnosno majci, tada se i zastarjela obveza može dobrovoljno platiti. Što se tiče poreza na najam odnosno zakup, plaća ga onaj koji stječe prihod od najma ili zakupa, odnosno direktor, kasnije majka, prema Poreznoj upravi, no iz ovoga što pitate, proizlazi da poreznoj upravi nikad nije bila prijavljena porezna obveza, jer bi inače dolazila rješenja koja bi se redovno morala podmirivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija