Jump to content

prijedlog za ovrhu dostaviti ovršeniku PRIJE dostavljanja javnom bilježniku


zao

Preporučene objave

Ako se ide za tim da svatko ima svog pravnika da mu pazi jesu li svi dugovi podmireni, onda je cil postignut.

Zašto prije pokretanja ikakvog spora ne bi postojala obveza mirnog razrješenja (spora) - u konkretnom slučaju, ako ovršenik ne postupi po prijedlogu ovrhovoditelja, onda nastupa javni bilježnik...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije sporno da ovršenik snosi posljedice nepravovremenog podmirenja duga, samo bi prije spora trebao biti upozoren da postoji dug. Ovrhovoditelj i ovršenik uopće ne komuniciraju nego ovrhovoditelj preko javnog bilježnika, s kojim je u dogovoru, da ne kažem dosluhu, bira trenutak kad će "opaliti" ovrhu.

S druge strane, da bi fizička osoba pokrenula spor pred npr. Upravnim sudom treba kojekakvih odluka ili propuštanja donošenja odluka tuženika, da bi stvar došla do suda.

Zato mislim da stvari nisu pravične.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta znači "dobrovoljno podmiriti dug", zar ne bi trebalo biti dovoljno da dužnik u bilo kojem momentu "može podmiriti dug"...

A ako se dobrovoljnost odnosi na dužnika, gdje je ista kod ovrhovoditelja.....zašto ovrhovoditelj dobrovoljno ne pošallje prijedlog za ovrhu dužniku.

Kažem Vam, meni smeta šta ova pravna stvar takom lako dolazi do javnog bilježnika, koji je u biti sudski djelatnik, bez ikakve obveze komuniciranja između ovrhovoditelja i dužnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija