Jump to content

HEP Toplinarstvo samoinicijativno prebacio plaćanje računa na drugu osobu - molim savjet


Flygirl

Preporučene objave

Molim za savjet je li ovo uopće legalno, postoji li neki zakon koji ovo propisuje/regulira  i  što učiniti u ovoj situaciji.

Sestra je vlasnik stana koji je stekla darovnim ugovorom od roditelja, s tim da u njemu živi naš otac koji po klauzuli iz darovnog ugovora ima pravo doživotnog uživanja nekretnine. Dogovorom između sestre i oca, svi računi za režije stižu na njegovo ime i on ih plaća.

Jučer je sestra dobila dopis od HEP Toplinarstva da su uvidom u E-izvadak utvrdili da je ona vlasnik stana i da su temeljem toga izvršili promjenu krajnjeg kupca i otvorili novi račun tj. SAMOINICIJATIVNO su prebacili plaćanje računa HEP Toplinarstva na nju. U istom dopisu ju obavještavaju da postoji neutuženi dug u zadnjih 12 mjeseci u iznosu nekih 600 kn (znamo za to, nije plaćen jedan račun) i traže da isti ona podmiri u roku 8 dana. I na kraju dopisa upozoravaju da zatraži prebacivanje na dostavu e-računa.

Otkad to HEP Toplinarstvo samonicijativno prebacuje režije na nekog drugog i smije li to uopće napraviti? Temeljem čega? Na taj način onda zadužuju nekoga bez njegova pristanka! Nije sporan ovaj dug, znamo zašto je nastao i podmirit će se, nego je sporan način promjene, a i to da potražuju od nje plaćanje duga za režije koje glase na drugu osobu. Postoji li uopće neki propis ili zakon koji traži da režije MORAJU biti na vlasniku a ne korisniku?  Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Ovo se i meni desilo. Upravo sam dobio obavijest od HEP-a kako su na mene prebacili račune tvrtke koja ima prostor u našoj zgradi jer ta tvrtka ne plaća račune HEP Toplinarstva a ja sam predstavnik stanara.

Ova tvrtka ima svoju šifru korisnika kod HEP Toplinarstva i oni su sada ukinuli tu šifru i otvorili novu na moje ime i moj OIB i sada mene terete za račune te tvrtke. Po kojoj logici nemam pojma i po kojem zakonu.

Ima li tko kakva savjet što učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija