Jump to content

Ulazak u kuću


marija.du

Preporučene objave

jedna sam od nasljednica kuce, medjutim druga nasljednica drzi kljuc kuce i ne zeli mi ga dati, i zivi u toj kuci. na koji nacin mogu uci u kucu, tj. na neki nacin provaliti? mogu li promjeniti bravu? moze li mi ona zbog toga zvati policiju? našla sam u odgovoru da mogu prijaviti prebivalište te kao ono pozvati bravara da mi otvori da sam izgubila ključ i da mi policija tu ne može ništa. Da li na isti način stvar gleda ako prijavim boravište?

hvala

 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Ništa, nažalost bez dogovora sa posjednicom. Naš pravni poredak stavlja pravo posjeda iznad prava vlasništva. Doista frustrirajuće za obične smrtnike ali to je b(o)erba pravnika. Znači ona je sada u posjedu kuće koja je i tvoje vlasništvo. Bez njenog pristanka ne možeš ništa što do sada nisi radila. Sada moraš pokupiti sve papire koje dokazuju tvoj udio na toj nekretnini. Naći odvjetnika i pokrenuti sudski spor. NIŠTA samostalno jer je ona pod zaštitom zakona i svaki tvoj samostalan potez mimo nje koštat će te. Ako ti pokreneš spor tražeći zaštitu svog vlasništva i povrat posjeda trebat će vremena ali će te mimoići faza tužbe ometanja posjeda, vraćanja u prvobitno stanje i troškovi u ovom postupku. Moraš se pomiriti sa činjenicom da slijedeće 2-4 godine nećeš moći ući u svoj dio kuće. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš ti zahtijevati a on ti se isto može samo nasmijati. On je po našem zakonu u povoljnijem položaju od tebe. On određuje što mu odgovara. A njegov odvjetnik će to sve podebljati. 

Eventualno u sudskom postupku, uz ostalo tražiti i naknadu. Moraš odvjetniku napomenuti da ti to traži i da uđe u zapisnik. Po raspravi odvjetnicima 400-1000kn, pisanje dopisa od 200-1000kn, sudska naknada ovisno o visini spora, izlazak na teren oko 400kn i ostalo.

No ako budeš išla po redu, ništa na silu, dobit ćeš spor. Znači povadi sve papire, računaj na 10.000kn troška, angažiraj odvjetnika i pokreni  TI tužbu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No, moraš (trebali bi svi) znati da se posjed izbija jednostavnom mada nešto dužom tužbom za uznemiravanje vlasništva. Ako posjed ostaje miran, vlasnik ne intervenira, nakon 20 godina posjednik ima pravo da taj posjed, služenje tvojim vlasništvom, pretvori u zahtjev i upis služnosti u knjige. Ako je posjednik bio u posjedu i prije tebe a ti se nisi bunila, kada je na tebe prešlo vlasništvo, onda se vrijeme i prije tebe kalemi, nadodaje tebi. Tako da je, a obični smrtnici nisu toga svjesni, posjed gadna stvar a ako se ne reagira postaje još gadnija stvar. Kažu da nema ništa besplatno, zaborave da ulazak u posjed i tako korištenje tuđega ne košta ništa osim 30 dana nereagiranja vlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija