Jump to content

Raskid ugovora sklopljenog na daljinu (zaštita potrošača)


kikeron-kik

Preporučene objave

Želim jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu. 
Radi se o online kupnji jedne rabljene knjige (koja je u poprilično lošijem stanju u odnosu na cijenu) jednog zagrebačkog antikvarijata. Kako kao potrošač nemam zapravo ni obvezu obrazlagati svoje pravo na jednostrani raskid takvog ugovora, ja sam putem e-maila zatražio raskid tog ugovora od trgovca jednostavnom izjavom o raskidu prema obrascu "Pravilnika o sadržaju i obliku ... izvan poslovnih prostorija" (NN 41/14). Trgovac me telefonski nazvao i pokušao razuvjeriti što me naljutilo i prekinuo sam telefonski razgovor tražeći daljnju komunikaciju putem e-maila. 
Sve što želim je vratiti knjigu trgovcu i dobiti povrat novca jer mi knjiga nije od nikakve koristi. Zanima me tko snosi trošak povrata knjige (trgovac mi je rekao da ja snosim, a na web stranici trgovca ne piše ništa) te ono što me najviše muči, ukoliko ja vratim knjigu poštom trgovcu (što sam obvezan po zakonu jer tražim jednostrani raskid), koja mi je garancija da će mi trgovac zaista i povratiti moj novac ?
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravio sam nadodati da je sve još unutar roka od 14 dana...još cijeli idući tjedan.

Kakva su vaša iskustva sa povratom novca, da li je to više stvar povjerenja sa trgovcem, odnosno da li bi vi zadržali knjigu makar i u lošem stanju ili bi riskirali i tražili povrat novca (iako povrat nije garantiran) ?

☹️

uređeno: od kikeron-kik
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija