Jump to content

Zastara prom. prekršaj


anonimno

Preporučene objave

23.05.2005 izvršenim alkotestom utvrđeno mi 0.4 promila alkohola u krvi, dozvola mi je oduzeta na 72h te 600kn kazne. nakon mjesec dana mi dolazi rješenje o prekršaju te nisam priložio žalbu u roku od 8 dana. Nakon toga mi je dolazio poziv te ga što nisam htjeo te što nisam stigao predizati u pošti, da bi nakon toga dobio od prekršajnog suda dovedbeni nalog 20.listopada 2005g. te sam dosao nakon što mi je došao policajac na vrata. Sa sutkinjom sam popričao o tom te se napravio nekakav zapisnik. Nakon toga sam dobivao opet nekakve pismovne pošiljke od policijske postaje za taj prekršaj ali nisam to predizao. Što uciniti sad jos pola godine do pocetka zastare ako je istina da za prekrsaj nacinjen 23.05.2005 pocinje vrijediti 01.06.2007g. ima li tko iskustva s tim ili slican problem? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa malo zbrkana situacija....izbjegavanje baš i ne pomaže.

Podignite pismeno, u ovom slučaju pretpostavljam presudu i rješenje jer je prekršajni nalog samim činom ne izjavljivanja prigovora postao pravomoćan i tada u zakonskom roku uputite žalbu na primljeno putem vašeg Prekršajnog suda na Visoki prekršajni sud u Zagrebu.

To je jedini način da dobijete na vremenu i odvučete stvar u zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Recimo u slucaju negativnog ishoda recimo da naposlijetku moram platit u prekrsajnom rjesenju mi je navedeno da se uracunavaju zatezne kamate od 100kn po mjesecu neplacanja, (tada nisam imao zaposlenje pa i nisam mogao platiti sada trenutno imam pa me nije bas sve svejedno koliki bi to iznos bio).Molim te rec dali ta zastara funkcionira i kad bi se mogao pozvati na nju? dalje na što da adresiram tu žalbu u slucaju predizanja pismovne pošiljke i kakva su iskustva s tim? dalje drustveno koristan rad u mom slucaju? hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podigni pismeno, presudu, rješenje ili što već i šalji je na svoj Prekršajni sud u 2 primjerka potpisanu kako bi je oni proslijedili dalje. Možeš se pozvati na netočno utvrđeno činjenično stanje i na pogrešnu odluku o kazni...isto tako možeš pisati o neurednoj dostavi. Ma nije ni bitno zapravo što napišeš...ako uspije uću u zastaru, a sudeći po radu Visokog prekršajnog sigurno hoće, meritum stvari je nebitan.

I ne, zamjena rada za opće dobro na slobodi je samo za prekršaje za koje je propisana novčana kazna do 500 kuna.

Jedino mi nije jasno kakvo rješenje spominješ i kakve kamate?!

Da li si ti već prije podigao rješenje ili presudu od prvostupanjskog?! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala ti puno !.Nakon samog prekrsaja (pravna terminologija za me špansko selo) sam dobio nekakvo rješenje u kojem je bila i uplatnica sa iznosom od 600kn znaci 500kn kazne + 100kn necega neznam te je bilo naznaceno da se mora platiti u roku nisam siguran 15 dana, ako ne tada se zaracunavaju zatezne kamate u iznosu od 100kn po mjesecu neplacanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam čovjeka koji je godinama izbjegavao poziv,policiji nije otvarao vrata i na taj način dočekao zastaru.

 

ja znam za jednoga koji je pobjegao iz zatvora i jos ga nisu nasli. ali znam i za desetoricu koji su takodjer pobjegli ali su ih nasli pa su odsluzili i za to.

 

policija se ne zaustavlja na zatvorenim vratima, oni nisu postari. traze na radnom mjestu, privode na ulici prilikom redovne kontrole, privode prilikom prelaska granice, obilaze rodbinu i ispituju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za prometni prekršaj kažnjiv sa 500 KN? pa ljudi nemojte biti smiješni i plašiti ga

 

uopce ga ne plasim, kada sud izda dovedbeni nalog, bez obzira na visinu sankcije, to mu se pise.

 

jer na vrata pozvoni i ode postar, ne policija. da policija radi isto sto i postar, ne bi ih niti trebalo...

 

a sud uredno izdaje dovedbene naloge kada postar ne moze obaviti svoje bez ikakvog obzira na zaprijecenu sankciju...

 

osim toga, zasto se tih 500 kn nije zamijenilo za rad za opce dobro i mirno cekalo zastaru izvrsenja posto provedbenih propisa nema...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nakon neuspješnog pronalaska počinitelja blažeg prometnog prekršaja, predmet jednostavno odlazi u zastaru.

 

tako je, nakon sto pokusaju sve sto sam pobrojao. pa ako mislis da se zbog "blazeg prometnog prekrsaja" isplati skrivati od policije dvije godine, pojasnjavati poslodavcu zasto te na radnom mjestu trazi policija, pojasnjavati obitelji zasto ju uznemiravaju pitajuci gdje se ti nalazis, riskirati privodjenje dok prvi policajac provjeri tvoje podatke preko veze itd, samo naprijed...

 

btw, nerijetko takve potrage, ako nisu uspjesne u kracem roku, rezultiraju novom prekrsajnom prijavom, onom iz zakona o prebivalistu i boravistu. naime, ako te niti policija ne moze naci na prijavljenom prebivalistu, onda tu nesto ne valja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija